Takaisin
2.11.2018 klo 18.49

Captain's Ball 2018 - palkintosadetta, osa 1

Jaa:

Ⓒ SPL / Jussi Eskola

Captain's Ball -gaala Helsingissä on täydessä vauhdissa ja gaalaillan ensimmäiset palkinnot on jaettu.

Ensimmäisessä palkintojenjako-osiossa jaettiin seuraavat palkinnot.

Maalimalja – Helsingin Jalkapalloklubi

Vuorineuvos Uolevi Raade lahjoitti Suomen Palloliitolle 1982 kiertopalkinnon jaettavaksi SM-sarjassa maalirikkaimpia otteluja pelanneelle joukkueelle. Maljan pistelaskenta on seuraava: kolme maalia tehneelle joukkueelle kolme pistettä, jokaisesta lisämaalista kaksi pistettä, nollapelin pelanneille yksi miinuspiste.

Vuoden Kakkosen pelaajat - Jussi-Pekka Rämä, MYPA; Valdrin Rashica, FC Espoo; David Carlsson, GBK

Vuoden pelaajat valitaan Jalkapallon Pelaajayhdistyksen äänestyksen perusteella eli valinnat suorittavat Kakkosen pelaajat itse.

Vuoden Ykkösen pelaajat - Amanda Rantanen, PK-35 ja Jesús Alberto Alvarado Morin, AC Oulu

Naisten ja Miesten Ykkösen Vuoden pelaajat valitaan Jalkapallon Pelaajayhdistyksen äänestyksen perusteella eli valinnat suorittavat pelaajat itse.

Ykkösen maalikuningatar ja -kuningas - Ella Andberg, HPS ja Jesús Alberto Alvarado Morín, AC Oulu

Tämän vuoden Ykkösen kuningatar viimeisteli kauden aikana yhteensä 21 maalia ja kuningas 17 maalia.

Vuoden avustavat erotuomarit - Jenni Mahlamäki ja Jan-Peter Aravirta

Vuoden avustava naiserotuomari on toiminut kansainvälisissä tehtävissä mm. MM-karsinnoissa ja Naisten mestareiden liigan peleissä sekä heinäkuussa Sveitsissä pelatussa alle 19-vuotiaiden tyttöjen EM-lopputurnaukseen. Yksi kauden huippuhetkistä oli ehdottomasti onnistuneiden suoritusten myötä nimitys finaalin avustavaksi erotuomariksi. Kansallisella tasolla hän on toiminut Naisten Liigassa ja Miesten Kakkosessa.

Kolmatta kertaa peräkkäin vuoden avustavaksi valittava mieserotuomari on osoittanut omalla tekemisellään avustavan erotuomarin tärkeyden otteluissa ja isoissa päätöksissä. Hän on tärkeä osa Mattias Gestraniuksen erotuomaritiimiä ja häntä voidaan hyvällä syyllä kutsua Mattiaksen luottomieheksi.

Vuoden Veikkausliigatuomari - Mohammad Al-Emara 

Veikkausliigapelaajat valitsevat perinteisesti myös parhaan erotuomarin. Valinta suoritetaan JPY:n äänestyksen perusteella.

Vuoden Grassroots-toimija – Raimo Konkola, FC Honka

Vuoden grassroots-toimija aloitti jalkapallon pelaamisen vuonna 1964 Otso nimisessä seurassa. Vuodesta 1966 alkaen hän on valmentanut yhtäjaksoisesti 1-3 juniorijoukkuetta vuosittain. Hän on myös yksi vuonna 1974 perustetun Helsinki Cupin perustajista ja on jokaisena 41. vuotena ollut valmentamansa juniorijoukkueen kanssa Helsinki Cupissa. Hän on toiminut myös poikien maajoukkuevalmentajana 80- ja 90-luvuilla. Hänen vaikutuksensa, erityisesti espoolaiseen, mutta myös koko suomalaiseen grassroots-jalkapalloon on ollut valtava.

Tyttö- ja poikajoukkueiden vuoden valmentajat – Pasi Laaksonen JyPK ja Riku Paularinne, FC Honka

Vuoden tyttöjoukkueen vuoden valmentaja on ollut jatkuvasti kiinnostunut joukkueen menestymisen lisäksi kehittämään yksittäisiä pelaajia. Hän on ollut jatkuvasti valmis yhteistyöhön jokaiseen tarpeelliseen suuntaan, käsittelee pelaajiaan tavalla, joka mahdollistaa kehittymisen ja luo ryhmään hyvän ilmapiirin.

Vuoden poikajoukkueen valmentaja on pelin kehittäjä ja pelaajan laadukkaan arjen rakentaja. Pelaajiensa mielestä luova, fiksu, vaativa, ammattimainen. Tietää että me on enemmän kuin minä, joukkue enemmän kuin yksilö ja seura enemmän kuin joukkue.