ÅU harjoitteli voiton FC Ålandin pojista

Åland United kohtasi viikonloppuna harjoitusottelussa FC Ålandin poikien joukkueen ja voitti ottelun 5-1 (4-0).

Vahva avausjakso

FC Ålandin joukkue koostui pääasiassa vuonna 2001 tai myöhemmin syntyneistä pojista ja pojat vetäytyivät ottelun alussa suosiolla jättäen tilaa ÅU:lle, joka käytti sen myös hyväkseen. Ella Vanhanen sijoitti Julia Tunturin kulmapotkusta avausmaalin jo 4. minuutilla. Vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin Viktoria Byskata tuplasi johdon niin ikään kulmapotkutilanteessa paluupallosta.

20. minuutilla Kaisa Kotka laukoi tulisesti tolppaan ja 12 minuuttia myöhemmin osui, kun Kotka laukoi komeasti pienestä kulmasta rangaistusalueen ulkopuolelta takaylänurkkaan 3-0. Vain pari minuuttia myöhemmin Tunturi pääsi vapaaksi Olivia Mattssonin erinomaisesta syötöstä ja nosti 4-0 yli maalivahdin.

Toisella puoliajalla FC Ålandin pojat saivat palkinnon aktiivisesta puolustuspelistään ja kavensivat pallonriiston jälkeen. 58. minuutilla syntyivät loppulukemat jälleen kaksikon Mattsson – Tunturi tekemänä ja Tunturi sijoitti 5-2-maalin.

Åland United antoi vastustajalle ottelun jälkeen kiitokset, sillä naisjoukkueen saaminen vastustajaksi oli osoittautunut tähän saumaan vaikeaksi. ÅU oli lauantain ottelussa ilman sairastunutta Cynthia Uwakia, loukkaantuneita Isabella Mattssonia ja Pille Raadikia sekä vielä toipilaana olevaa Khyn Ramsayta.

ÅU:n kokoonpano: Ann-Sofie Gripenberg- Bri Campos, Ayaki Shinada, Raquel Infante, Maja Lindqvist- Kaisa Kotka (46. Sofia Lindström), Viktoria Byskata, Jessi Hietanen, Ella Vanhanen (64. Kaisa Kotka)- Olivia Mattsson, Julia Tunturi