Takaisin
7.10.2017 klo 11.13

Arajuuri jakoi kiitosta Huuhkajien joukkupelaamiselle

Jaa:

Ⓒ SPL / Jussi Eskola

Suomen A-maajoukkueen luottotoppari Paulus Arajuuri kehui Suomen kurinalaista pelaamista perjantain 1-1-tasapelissä Kroatiassa.

Suomi pelasi Rijekassa lopulta 1-1-tasapelin I-MM-karsintalohkoa vielä ennen tuota peliä johtanutta Kroatiaa vastaan. Suomen maalin teki varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla ensimmäisen pelinsä Huuhkajissa pelannut Pyry Soiri, joka ehti olla kentällä vain 10 minuuttia ennen täysosumaansa.

Huuhkajien luottotoppari Paulus Arajuuri oli yhtä hymyä pelin jälkeen. "Paukku" painotti, miten kova tulos tasapeli Kroatiaa vastaan vieraskentällä on.

- Fantastinen tulos. Ei ole varmaan hirveän paljon kovempia paikkoja mihin voisi joutua pelaamaan kuin Kroatia vieraissa. Niillä on tosi kova joukkue. Todella kova vierastulos, Arajuuri sanoi.

Arajuuren mielestä Suomi onnistui puolustuspelaamisessa erinomaisesti. Kroatia ei saanut luotua montaa vaarallista maalintekopaikkaa Lukas Hradeckyn vartioimalle Suomen maalille.

- Mielestäni olimme aivan hemmetin kurinalaisia. Meillä oli aina varmistus, kun pelasimme joukkueena mielestäni ihan hemmetin hyvin. Ne eivät päässeet selkeille paikoille. Niillä oli puolittaisia paikkoja, mutta pidimme ne tosi hyvin pois vaarallisilta paikoilta.

Arajuuri kiitteli muun muassa Suomen toisen jakson lopun pelirohkeutta sekä myös hyökkäyspään pelaajien sinnikästä taistelua. Hänen mielestään tasapeli oli oikeutettu tulos, vaikka Kroatia pitikin palloa suurimman osan ajasta.

Nyt Suomi on pelannut jo kolme ottelua putkeen saaden pisteitä. Kaksi edellistä MM-karsintapeliä päättyivät 1-0-voittoihin ensin Islantia ja sitten Kosovoa vastaan. Maanantaina 9.10. vastaan asettuu Turussa Turkki.

- Se lähtee meidän koko joukkueen yhtenäisestä puolustuspelistä. Olemme olleet tosi stabiileja puolustussuuntaan ja tiedämme, että ne paikat tulevat sieltä. Viimeksi kaksi hyvää voittoa, totta kai se ruokkii itseluottamusta.