Anna Westerlund juhlii Norjan cupin mestaruutta ja palaa Suomeen

112 A-maaottelua pelannut Anna Westerlund juhli Lillestrømin kanssa lauantaina Norjan cupin mestaruutta. Joukkue voitti aiemmin myös sarjan. Peräti viisinkertainen maan mestari Westerlund palaa seuraavaksi kotoisaan Naisten Liigaan. Natalia Kuikka puolestaan päätti USA:n yliopistouransa mestaruuteen FSU Athleticsin kanssa.

Anna Westerlund on ollut vuosia Lillestrømin runkopelaajia ja pelannut ottelusta toiseen täysiä minuutteja. Nyt yksi aikakausi on tullut päätökseen ja kaudesta 2009 alkanut ura kansainvälisillä kentillä päättyy ainakin toistaiseksi. ”Wese” on tehnyt sopimuksen Naisten Liigassa pronssia voittaneen Åland Unitedin kanssa.

Natalia Kuikka voitti USA:n yliopistouransa kruunuksi FSU Athleticsin kanssa mestaruuden eilen sunnuntaina.

Tanskassa saatiin viikonloppuna runkosarja päätökseen ja voiton vei Olga Ahtisen ja Ria Ölingin Brøndby. Toiseksi sijoittui Sanni Franssi Fortuna Hjørring. Brøndby voitti lauantaina KoldingQ:n 4-0. Öling urakoi täyden ottelun, Ahtinen vaihdettiin kentälle 78. minuutilla. Fortuna voitti VSK Aarhusin niin ikään 4-0. Franssi teki voittomaalin ja vaihdettiin kentältä 68. minuutilla. Franssi teki runkosarjassa 12 ottelussa seitsemän maalia ja Öling ja Ahtinen 13 ottelussa kuusi ja kolme.

Italian Seri A:ssa Heidi Kollasen Tavagnacco kärsi vieraissa 1-3-tappion Veronalle. Marraskuun lopulla seuran kanssa sopimuksen tehnyt Kollanen sai maalitilinsä auki avauspelissään 24.11. Sarjan kärjessä jatkaa AC Milan, joka voitti lauantaina Roman 2-1. Nora Heroum pelasi jälleen täydet minuutit. Juventus etenee toisena voitettuaan Sassuolon kotona 4-0. Tuija Hyyrynen urakoi ensimmäisen puoliajan, kuten myös Riikka Hannula vieraiden paidassa.

Ranskassa Linda Sällström pelasi täydet minuutit, kun Paris FC kärsi 1-2-vierastappion Lillelle. Sällström on tehnyt jo kahdeksan osumaa ja on sillä sarjan maalipörssissä neljännellä sijalla. Englannissa loukkaantumisesta toipunut Adelina Engman vaihdettiin kentälle viimeisiksi minuuteiksi, kun Chelsea voitti Readingin 1-0. Juliette Kempin Bristol City kohtaa Aston Villan keskiviikkona.

Suomen maajoukkuepelaajat, Westerlundin ja Kollasen lisäksi, ovat tehneet lähiaikona mielenkiintoisia uusia sopimuksia. Emmi Alanen siirtyy Ruotsissa Vittjöstä Växjön riveihin. Katarina Naumanen puolestaan jättää HJK:n ja pelaa kaudella 2019 norjalaisessa Stabækissa. Tinja-Riikka Korpela jatkaa Norjassa Vålerengassa ja Emma Koivisto Ruotsissa Kopparbergs/Göteborgissa. Koko uransa PK-35 Vantaata edustanut Tiia Peltonen siirtyy Åland Unitediin.