Takaisin
7.6.2019 klo 10.32

Anna Westerlund janoaa Suomen Cupin voittoa

Jaa:

Naisten Suomen Cupin mestaruus ratkotaan perjantaina, kun HJK ja Åland United kohtaavat Helsingissä. Åland Unitedin Anna Westerlundin kiikarissa on jälleen yksi cupin voitto.

Täksi kaudeksi Naisten Liigaan palannut Westerlund on hienon uransa aikana voittanut peräti 13 mestaruutta ja nyt hänen silmissä siintää 14. Westerlundin ansioluettelosta löytyvät muun muassa viisi Norjan mestaruutta, neljä Norjan cup-voittoa, kolme mestaruutta Naisten Liigassa ja yksi Suomen Cupin voitto sekä vielä hopea Naisten Liigasta.

- On tullut pari voittoa, Westerlund naurahtaa Nya Ålandin haastattelussa.

Westerlund tiedostaa hyvin ottelun panokset. Vaikka HJK on ollut Naisten Liigassa alkukaudesta vahvempi, muistuttaa Westerlund finaalin olevan kerrasta poikki.

- Ymmärrän merkityksen ja valmistaudumme samalla tavalla kuin mihin tahansa muuhun otteluun. Mutta on selvää, että tämä on erityinen. Finaalissa voitat jotain muuta kuin pelkästään pisteitä. Voitat pokaalin. Jos sen sanoisi niin, että CV:ssäsi ei ole, että olet voittanut kolme pistettä liigaottelussa, mutta takuuvarmasti siinä sanotaan, että olet voittanut cupin.

Westerlund tietää millä finaalipelejä käännetään omaksi eduksi.

- Voittomentaliteetilla. Totta kai auttaa on etu, jos pääset finaaliin parempana joukkueen, mutta sillä ei ole loppupeleissä väliä. Lopulta kyse on siitä kumpi haluaa voittaa enemmän.

Helmarien monivuotinen avainpelaaja on nähnyt Åland Unitedin omaavan tarvittavan voittomentaliteetin.

- Olen huomannut sen viikolla kuinka keskittyneitä kaikki ovat. Se on hieno päivä meille kaikille.

HJK lähtee finaaliin suosikkina ja Westerlund heittääkin paineet Helsingin suuntaan.

- Meillä on vain voitettavaa eikä mitään hävittävää. Kaikki paineet ovat HJK:lla.

Westerlund ei ole vielä urallaan cupin finaalista häviäjänä poistunut. Eikä aio poistua tälläkään kertaa.

- Se on totta. Minulla ei ole aikomusta rikkoa sitä. Otamme sen kotiin. Me aiomme nostaa pokaalia, Westerlund toteaa päättäväisenä.

HJK:n ja Åland Unitedin välinen finaali alkaa kello 18.00. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä JIM-kanavalla.