Takaisin
21.10.2017 klo 19.50

Anna Signeul: ”Olemme valmiita!”

Jaa:

Naisten maajoukkue avaa sunnuntaina MM-karsinnat kohti Ranskan kesän 2019 lopputurnausta. Suomi kohtaa Serbian Helsingissä klo 17.

Suomen joukkue kokoontui Helsinkiin keskiviikkona ja valmistautuminen on sujunut päävalmentaja Anna Signeulin mukaan hyvin.

- Olen todella innoissani, koko joukkue odottaa jo huomista. Teemme viimeiset valmistelut illan ja huomisen aamun aikana ja sitten mennään, Signeul summaa.

Suomi pelasi Signeulin alaisuudessa ensimmäiset maaottelunsa kuukausi sitten. Tulokseksi kirjattiin kaksi 1-1-tasapeliä Portugalia vastaan.

- Kehitimme puolustuspelaamistamme ensimmäisestä kohtaamisesta toiseen. Aloimme ymmärtämään toisiamme paremmin. Pystyimme tekemään yhä useammin sellaisia kombinaatioita, joita haemme. Paras asia tietenkin oli, että teimme maaleja. Se on tärkeää.

- Emme joudu suuresti muuttamaan tekemistämme Serbiaa vastaan, hieman tietysti. Meidän pitää olla vielä nopeampia ja rohkeampia pitämään palloa. Tavoite on olla kärsivällisiä ja tarpeeksi fiksuja, jotta löydämme oikeat tilat pelaamiselle. Haluan, että luotamme omiin kykyihimme.

Serbia on ehtinyt pelata karsintoja jo kahden ottelun verran. Avauspelistä tuli 0-4-tappio Itävallalle, mutta pistepotti aukesi torstaina, kun Israel kaatui 2-0. Serbia sai ottelusta jobin postia, kun Jelena Čanković tuli ulosajetuksi suoralla punaisella kortilla, eikä näin ollen ole kokoonpanossa Suomea vastaan.

- Serbialla on taitavia pelaajia, jotka ovat itsevarmoja pallon kanssa. Meidän pitää ehdottomasti olla parhaimmillamme voittaaksemme. Čanković ei ole pelannut kaikkia otteluita, joten en usko, että hänen puuttumisellaan on lopulta niin suurta vaikutusta. Voitto tästä ottelusta olisi meille mahtava asia. Haluaisimme ehdottomasti saada karsinnoille hyvän alun. Tulemme tekemään paljon töitä sen eteen, luotsi vakuuttaa.

Suomi-Serbia MM-karsintojen avaus sunnuntaina 22.10. klo 17 Helsingin Telia 5G Areenalla. Suorana myös Yle Areena ja kooste TV2 klo 18.