Takaisin
13.11.2017 klo 13.50

Anna Signeul: ”Ei helppo peli edessä”

Jaa:

Ⓒ SPL / Jussi Eskola

Helmarit jatkaa MM-karsintoja kotiottelulla Israelia vastaan marraskuun 26. päivä. Päävalmentaja Anna Signeul varoittaa arvioimasta vastustajaa karsintojen avausotteluiden perusteella.

Israel on kärsinyt kahdessa ensimmäisessä ottelussaan tappiot Serbialle vieraissa ja Espanjalle kotonaan. Signeul odottaa kuitenkin Helsinkiin saapuvaksi yllätysvalmista vastustajaa.

- Israelissa sarja alkaa myöhään, koska syyskuu on lomakuu. He ovat varmasti nyt paremmassa vireessä ja jopa kunnossakin kuin lokakuussa, Signeul sanoo.

- Israelin valmentaja on valmentanut pelaajia U17-ikäluokasta lähtien ja vaikka mukana on muutama kokeneempi pelaaja, runko on tuota samaa ikäluokkaa ja joukkue on vielä kehitysvaiheessa. Ei varmasti ole tulossa helppoa peliä meille, ei sellaisia olekaan.

Suomen joukkue otteluun on käytännössä sama kuin karsinta-avauksessa 1-0-voiton Serbiasta ottanut ryhmä. Vain Floridassa opiskelevat ja pelaavat Natalia Kuikka ja Emma Koivisto ovat poissa.

- Heillä on paineita opiskelujen suhteen ja paljon pelejä USA:n yliopistosarjassa. En halua pakottaa ketään mukaan ja he tarvitsivat nyt varmasti pientä lepoa. Pienen ongelman tämä meille kuitenkin tuo, sillä heidän pelipaikoilleen ei korvaajia ole kovin paljon. Muiden pelaajien täytyy nyt nousta esiin.

Suoraan joukkueeseen ei kaksikon tilalle uusia pelaajia nostettu, mutta tämä on vielä mahdollista.

- Otamme 3-4 pelaajaa mukaan harjoittelemaan ennen ottelua ja mahdollisesti heistä joku nousee mukaan joukkueeseen vielä, Signeul valottaa.

Edellinen ottelu jätti Suomen valmennusjohdolle paljon positiivista, mutta parannettavaakin.

- Moneen asiaan olin hyvin tyytyväinen, pelasimme Serbiaa vastaan aika hyvän ottelun. Etenkin viimeisistä syötöistä jäi kuitenkin vielä puuttumaan laatua, siinä meillä on selkeästi varaa parantaa.

Suomen ja Israelin välinen MM-karsintaottelu pelataan Telia 5G Areenalla Helsingissä sunnuntaina 26.11. kello 14.00.

Pääsyliput otteluun ennakkoon Ticketmasterista >>

Helmareiden ryhmä Israel-otteluun >>