Takaisin
3.9.2018 klo 20.49

Anna Signeul: ”Edessä on todella kova ottelu”

Jaa:

Naisten maajoukkue päättää MM-karsinnat tiistaina Itävallan vieraana Wiener Neustadtissa. Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 18 ja näkyy suorana Yle TV2:ltä ja Yle Areenasta.

Suomen joukkue menetti mahdollisuutensa taistella MM-jatkokarsintapaikasta kärsimällä perjantaina Espanjalle 1-5-tappion. Anna Signeulin joukot matkasivat heti seuraavana päivänä Itävaltaan.

 

- Ottelu oli suuri pettymys ja siitä toipuminen vie aikaa. Kyse ei ollut pelkästää pettymyksestä hävitä peli, vaan myös siitä, että menetimme mahdollisuuden päästä kisoihin. He olivat meitä parempia ja olemme yrittäneet rakentavasti käydä läpi tekemiämme virheitä ja asioita, joita voimme tehdä paremmin. Olemme tietysti myös katsoneet asioita, joissa olimme hyviä, luotsi totesi.

 

- Meidän oli myös matkustatteva ja käännettävä heti ajatuksemme siihen, kuinka aiomme puolustaa ja hyökätä Itävaltaa vastaan. Olisimme halunneet harjoitella vielä tänään pallon kanssa, mutta se ei ollut sään vuoksi mahdollista. Pelaajat tekivät juoksuharjoitteen Anne Mäkisen ja Lasse Lagerblomin kanssa. Se oli onnistunut. Meillä on myös ollut hyviä palavereita. 

 

Vesisade on ollut Wiener Neustadtissa rankka, joten ottelustadionille ei päässyt harjoittelemaan maanantaina. Kaiken pitäisi kuitenkin olla kunnossa tiistaina klo 17 paikallista aikaa, kun ottelun on määrä alkaa.

 

Seitsemän karsintalohkon parhaat etenevät suoraan Ranskan MM-lopputurnaukseen. Paikkansa ovat varmistaneet Italia, Espanja ja Englanti. Neljä parasta toiseksi sijoittunutta maata pelaavat jatkokarsinnoissa, joihin Itävallalla on vielä ohut, mutta teoreettinen mahdollisuus.

 

Signeul korostaa, että Suomi pelaa tiistaina ennen kaikkea voitosta.

 

- On todella tärkeää, että voitamme. Emme ajattele niin, että laitamme nyt kentälle kaikki ne pelaajat, jotka pelaavat tulevaisuudessa. Minä toivon ja uskon, että kaikki täällä mukana olevat pelaavat myös seuraavissa EM-karsinnoissa. Mutta huomenna kentällä on vahvin mahdollinen joukkue. Voitto merkitsisi meille todella paljon, sekä nyt että tulevaisuutta ajatellen. Ennen kaikkea se tekisi hyvää itseluottamuksellemme, mutta myös ranking-pisteille ja kunnioitukselle. Edessä on todella kova ottelu.

 

- Emme tule pelaamaan samalla avauksella kuin perjantaina. Emme saaneet aivan sellaista valmistautumista kuin olisimme haluneet, kun yksi harjoitus peruuntui. Mutta olemme kohdanneet Itävallan kesäkuussa, joten tiedämme millainen joukkue he ovat. 

 

Suomen joukkueen pelaajisto on kunnossa, eikä loukkaantumisia tai muita vastaavia huolia ole. 

 

Itävalta-Suomi pelataan tiistaina 4.9. klo 18 Suomen aikaa ja Yle näyttää sen suorana TV2:llä ja Areenassa.