Takaisin
19.10.2021 klo 21.24

Anna Auvinen: ”Se on ehdottomasti antanut pelaamiseeni selkeyttä ja varmuutta”

Jaa:

Helmareiden kokeneempaan kaartiin kuuluva Auvinen vaihtoi kuluneen kesän aikana seuraa Italian Serie A:ssa. Muutoksen myötä keskuspuolustajasta huokuu uudenlaista itseluottamusta myös Helmareissa.

Anna Auvinen siirtyi urallaan ensimmäistä kertaa ulkomaille ja Italiaan kesän 2019 päätteeksi HJK:sta. Puolustaja viipyi Inter Milanin riveissä kaksi vuotta, kunnes kauden 2021 päätteeksi tuli aika muutokselle.

Auvinen löysi uuden osoitteen Genovasta ja U.C. Sampdoriasta, joka perustettiin vastikään kesällä 2021. Seura peri Florentinan paikan Serie A:ssa ja pelaa siis kuluvalla kaudella suoraan korkeinta sarjatasoa. Auviselle uusi ympäristö ja haaste on ollut mieluinen.

– On se ollut kyllä piristävä muutos itselle. Joukkue on koottu tänä vuonna aikalailla tyhjästä, ja kaikki pelaajat ovat olleet vähän samassa tilanteessa. Mielestäni se on auttanutkin meitä ryhmäytymisessä. 

– Joukkueessa on ollut tosi hyvä fiilis nyt alkukaudesta ja toivottavasti se jatkuu sellaisena jatkossakin. Plussana tietysti, että se seutuhan on todella kaunista. Meri on lähellä ja viihdyn senkin puolesta tosi hyvin.

Tulokkaaksi Sampdoria on aloittanut sarjakauden kohtalaisen hyvin. Kuuden pelatun kierroksen jälkeen se pitää taulukossa seitsemättä paikkaa kolmella voitetulla ja kolmella hävityllä ottelulla. Auvisen mukaan joukkueen tavoite ensi kaudelle muuttuvassa sarjassa on selvä.

– Tänä vuonnahan sarjasta tippuu kolme joukkuetta. Ensi kaudella siirrytään kymmeneen joukkueeseen, koska samalla on tarkoitus siirtyä ammattilaissarjaksi. Tietenkin meidän joukkueen tavoitteena on varmistaa sarjapaikka mahdollisimman nopeasti.

Omien henkilökohtaisten tavoitteidensa kannalta puolustaja pitää hyvänä joukkueessa vallitsevaa kilpailutilannetta. Valmennus on Auvisen mukaan onnistunut ainakin tähän saakka motivoimaan häntä itseään ja muuta pelaajistoa oikealla tavalla.

– Se puskee itseä antamaan kaikkensa joka treeneissä. Tietenkin haluan saada paljon vastuuta ja kehittyä omassa pelaamisessani.

– Valmentajamme on entinen puolustaja, niin olen saanut paljon vinkkejä omaan puolustuspelaamiseen. Se on auttanut minua sekä yhtälailla hyvät kommunikointiyhteydet. Aina on voinut kysyä, jos on jotain mielen päällä. Se on minulle kyllä tosi tärkeää.

UuDELLA ENERGIALLA MYÖS maajoukkueesSA

Auvisen piristynyt peli-ilme on ollut havaittavissa myös pelaajan otteissa maajoukkueen MM-karsintaleirityksissä. Helmareiden harjoituksissa on nähty itseensä selvästi enemmän luottava Auvinen. 

Tämä johtuu hänen itsensä mukaan osiltaan juuri seuravaihdoksesta. 

– On se ehdottomasti antanut pelaamiseeni sellaista selkeyttä ja varmuutta, ja se varmaan näkyykin myös täällä maajoukkueessa ollessa. Ja hyvä, jos näkyy, koska itsestä on tuntunut tosi hyvälle. Se on tosi tärkeää, että millaisessa ympäristössä on ja että jokapäiväinen tekeminen ja vaatimustaso ovat korkealla tasolla. Se auttaa yleisesti. 

Auvinen ja muu Suomen joukkue valmistautuu parhaillaan MM-karsintaotteluihin Georgiaa ja Irlantia vastaan. Helmarit kokoontui maanantaina Suomessa, mutta matkaa jo keskiviikkona Tbilisiin torstaina pelattavaa Georgia-ottelua varten.

Töölön Pallokentän nurmella harjoitellut maajoukkue saa alleen kolmet palloharjoitukset ennen leirityksen ensimmäistä h-hetkeä Georgiassa. Auvisen mukaan tiukassa aikataulussa on ollut avainasemassa keskittymisen löytäminen heti ensimmäisestä päivästä alkaen.

– Tosiaan peliin valmistavia treenejä ei ole kovin paljoa, joten nyt pitää heti ottaa kaikki hyöty ja oppi irti niistä. Muutenkin meidän täytyy keskittyä nyt vain Georgia-otteluun ja miettiä vasta sen jälkeen tulevaa. 

Suomi avasi MM-karsinnan syyskuussa kotikentällä ja kaatoi Slovakian tuolloin lukemin 2–1. Tuosta ottelusta onkin ehtinyt kulua vain kolmisen viikkoa, minkä takia Auvinen kokeekin Helmareiden valmiustilan vakaaksi.

– Viime leirityksestä ei ole niin kauhean kauan aikaa, ja tuntuu, että olemme joukkueena kyllä valmis Georgian kaatoon. 

Ottelu Georgia-Suomi pelataan torstaina 21.10. kello 18.00 Suomen aikaa. Ottelu on nähtävissä YLE TV2 -kanavalta sekä YLE Areenasta.