Takaisin
18.1.2019 klo 17.32

Anna Auvinen: ”Nyt on aika katsoa, mihin minun paukkuni riittävät”

Jaa:

Anna Auvinen siirtyi vuoden alussa HJK:n riveihin. Puolustaja haluaa panostaa entistä enemmän laadukkaaseen harjoitusarkeen ja samalla laittaa itsensä testiin - mihin paukut riittävät.

Anna Auvinen pelasi FC Hongan riveissä peräti seitsemän kautta ennen siirtoaan kilpailijan riveihin.  A-maajoukkueeseen hän nousi kaudella 2017.

 

- Minulle tuli kauden jälkeen olo, että kaipasin jotain uutta. Haaveeni on ollut päästä ulkomaille ja mietin sitä nytkin. Juuri nyt HJK tuntui kuitenkin parhaalta vaihtoehdolta. Tavoitteeni on parantaa arkeani, haluan keskittyä jalkapalloon mahdollisimman paljon, Auvinen kertoo.

 

Auvinen on siviiliammatiltaan opettaja. Hän jatkaa edelleen töissään, mutta pyrkii vähentämään tuntejaan. 

 

- HJK:ssa on selkeä arkirytmi, joka on toiminut tuollaisenaan jo pitkään. Se teki minuun vaikutuksen. Kaikilla on selkeä käsitys siitä, miten asiat toimivat. Joukkueessa on iso taustaryhmä, joka tekee yhteisen arjen eteen paljon töitä. Uskon, että pystyn kehittymään.

 

- Tärkein tavoitteeni tällä hetkellä on pyrkiä koko ajan lähemmäs kansainvälistä tasoa fyysisissä ominaisuuksissa. Yhteistyö maajoukkueen suuntaan toimii HJK:ssa. Haluan päästä seuraavalle tasolle myös pelillisesti. Nyt on aika katsoa, mihin minun paukkuni riittävät. 

 

Kokeneet pelaajat tukevat monesti nuorempia, mutta oppiminen ei lopu missään vaiheessa. Auvinen on ollut ensimmäisissä HJK-harjoituksissaan vaikuttunut 17-vuotiaan nuorisomaajoukkuemaalivahti Anna Koivusen tekemisestä.

 

- Uskon, että hänen kanssaan pelaaminen tuo minullekin uutta. Hän on niin rohkea pallon kanssa. Toivottavasti se haastaa minuakin epämukavuusalueillani. HJK:ssa kannustetaan muutenkin rohkeuteen ja uskallukseen pallon kanssa. Toivon, että otan sillä saralla askeleita eteenpäin. 

 

Naisten maajoukkue kohtaa maanantaina 21.1. klo 15 Tanskan Larnakassa. Leiri on sujunut Auvisen mukaan hyvin ja harjoituksista on saatu paljon irti.

 

- Osa on tullut tapahtumaan levänneinä ja osalla on kausi kesken. Kaikki vaikuttavat kuitenkin todella innokkailta. Leirillä on ollut hyvä meno ja mielestäni valmennus on painottanut oikeita asioita. Kilpailu puolustuksen paikoista on kovaa, jokaisissa treeneissä on annettava näyttöjä, pelaaja toteaa.