Takaisin
16.9.2021 klo 20.15

Amanda Rantanen: "Siistiä päästä aloittamaan uusi projekti"

Jaa:

Vastikään kansainvälisen seurajoukkueuransa aloittanut Amanda Rantanen on innoissaan mukana MM-karsinta-avaukseen valmistautuvassa Helmari-ryhmässä.

Kotimaisen Kansallisen Liigan profiilipelaajiin vielä aikasemmin tänä vuonna kuuluneen Amanda Rantasen seuraosoite muuttui elokuussa, kun hyökkääjä siirtyi Ruotsin pääsarjaan KIF Örebron riveihin. Rantasen mukaan siirto ulkomaille on ollut toivottu ja juuri oikea askel eteenpäin omalla pelaajauralla.

– Siirto (Örebrohon) tuntuu tosi hyvältä ja oikealta. Olen ollut todella tyytyväinen ja sopeutunut hyvin. Meillä on hyvä joukkue, johon on ollut helppo päästä sisään, tykkään kaupungista ja fudis on kivaa.

Alku uudessa seurassa on lähtenyt Rantaselta liikkeelle varsin hyvin, sillä hyökkääjä viimeisteli jo ensimmäisen Damallsvenskan-maalinsa toisessa pelaamassaan sarjaottelussa. Maali oli varsin suomalaisväritteinen, sillä ratkaisevan syötön siihen antoi joukkueessa sekä Helmareissa pelaava Elli Pikkujämsä

Suomalaisvahvistuksistaan tunnettua KIF Örebrota edustaa myös vastikään maajoukkueen mukaan pitkästä aikaa liittynyt Heidi Kollanen.

MM-karsinta-avaus Slovakiaa vastaan lähestyy

Rantanen siivitti nenämaalillaan Helmareiden tietä EM-lopputurnaukseen viime vuoden lopun spektaakkelissa Skotlantia vastaan. Tuolloin maistiaisen karsintaotteluista saanut hyökkääjä on innoissaan uuden projektin äärellä.

Tiistaina Turussa yhteen kokoontunut maajoukkue valmistautuu parhaillaan MM-karsinnan avausotteluun Slovakiaa vastaan. Viikon leiritys huipentuu viikon päästä Veritas Stadionilla.

– Leiri on lähtenyt tosi hyvin käyntiin. Meillä on kaksi pallollista treeniä takana ja on ollut kivaa olla taas täällä, päästä treenaamaan ja nähdä jengiä. 

– Siistiä päästä aloittamaan uusi projekti eli MM-karsinnat. On kyllä kova odotus joukkueella tiistain peliä kohti. Tosi siistiä myös päästä pelaamaan Suomessa, kun katsojat pääsevät vihdoin katsomaan ja kannustamaan. Toivottavasti siellä on paljon kannustajia!

Suomi-Slovakia pelataan tiistaina 21.9. klo 18.15 Turun Veritas Stadionilla. Hanki liput otteluun täältä >>