Alle 19-vuotiaille tytöille upea voitto Belgiasta

Suomen alle 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue aloitti EM-jatkokarsinnat upealla 2-0 -voitolla Belgiasta.

Lahden Kisapuistossa pelattu ottelu sai sähäkän alun ja Emma Peuhkurisella oli huippupaikka heti kärkeen. Laukaus etukulmasta meni hieman ohi.

Parinkymmenen minuutin pelin jälkeen Anna Olmala oli nokikkain Belgian maalivahdin kanssa, mutta Lisa Lichtfus veti tuossa vaiheessa pidemmän korren. Kymmenen minuuttia myöhemmin Olmala hakeutui hyvään laukaisupaikkaan, mutta kuti meni hieman yli.

Belgian vaarallisimmat hyökkäykset tulivat ensimmäisellä puoliajalla Mariam Abbdulai Toloban kautta, jonka pari vaarallista laukausta menivät niukasti oikealta ohitse.

Toisella puoliajalla Tuulia Mikkolalla oli 59. minuutilla huippupaikka viedä Suomi johtoon, mutta Belgian puolustus ehti viime tipassa hätiin.

Ansaittu johtomaali tuli Suomelle 70. minuutilla. Jutta Rantala upotti rangaistuspotkun varmasti verkkoon.

- Liigamatsissakin pääsin vetämään pilkkua, joten minulla oli selvä visio siitä mitä teen, Rantala huomautti.

Rantala vastasi myös Suomen toisesta osumasta. Se tuli 79. minuutilla tarkalla alakulmavedolla, joka yllätti Lichtfusin täysin.

- Kyllä minä siinä vetoa lähdin hakemaankin, Rantala selvensi nopeaa ratkaisuaan.

- Tosi hieno voitto joukkueelta, Rantala iloitsi.

Suomen valmennusjohtoon kuuluva Pekko Söderström oli maalitykin kanssa samoilla linjoilla.

- Todella upea voitto. Pelin alku oli vähän meille hankala. Kotiyleisö ja kova panos, mutta toisella puoliajalla peli kulki jo paljon paremmin, Söderström puntaroi.

- Mikkolan huippupaikasta lähtien näki, kuinka peli kääntyi meille. Ei Belgia lopulta mitään suurta kiriä saanut aikaan vaikka tasapeliä hakivatkin, Söderström sanoi.

Päivän ensimmäisessä ottelussa Ranska voitti Azerbaidzhanin 6-0. Suomi kohtaa Ranskan lauantaina Lahdessa ja Azerbaidzhanin tiistaina Vantaalla.

Suomi-Belgia 2-0 (0-0)

70. min Jutta Rantala 1-0 rp,
79. min Jutta Rantala 2-0