Takaisin
23.2.2021 klo 18.15

Alle 19-vuotiaiden tyttöjen ja poikien EM-lopputurnaukset on peruttu

Jaa:

UEFA on päättänyt perua alle 19-vuotiaiden tyttöjen ja poikien EM-turnaukset tältä vuodelta koronapandemian takia. 

UEFA:n johtoryhmä perusteli päätöstään koronapandemian aiheuttamilla rajoituksilla. Vallitsevan koronatilanteen ja esimerkiksi matkustamiseen vaikuttavien rajoitusten takia EM-karsintaturnausten läpivieminen olisi ollut hyvin haastavaa. 

U19-poikien oli määrä pelata maaliskuussa EM-karsintaturnauksessa maaliskuussa. EM-lopputurnaus piti järjestää kesä-heinäkuussa Romaniassa. 

– Tietysti tämä on pettymys, sillä odotimme tätä todella. Odotimme erityisesti isojen maiden kuten Belgian ja Espanjan kohtaamista. Toisaalta ymmärrämme päätöstä, sillä näissä olosuhteissa tälläisen tapahtuman järjestäminen on vaikeaa, joukkueen päävalmentaja Peter Lundberg sanoo. 

– Tälle ikäluokalle (2002) se tarkoittaa myös sitä, että Eerikkilän leiri on joukkueen viimeinen tapahtuma yhdessä. Seuraavaksi pelaajat taistelevat paikasta alle 21-vuotiaiden joukkueessa. 

U19-tyttöjen piti puolestaan pelata EM-karsintaturnauksensa huhtikuussa Bulgariassa. Lopputurnaus oli määrä pelata heinä-elokuun vaihteessa Valko-Venäjällä. 

Joukkueen päävalmentaja Arttu Pitkäkangas myöntää, että päätös oli joukkueelle iso pettymys, vaikka sitä osattiin myös odottaa. 

– Harmittaa eniten pelaajien ja taustan puolesta, sillä meillä on niin upea joukkue kasassa. Harmittaa älyttömästi, ettemme pääse mittamaan ja näkemään, kuinka pitkälle tällä projektilla olisimme päässeet. 

Pitkäkangas ymmärtää kuitenkin, miksi ratkaisuun päädyttiin. Joukkueessakin katseet on käännetty pikkuhiljaa tulevaan.

– Halusimme antaa aikaa sulatella pettymystä ja itkeä itkut, mutta tulevien viikkojen aikana tulen tapaamaan pelaajia ja sitten katsotaan seuraavia askelia. Tämä oli yksi polku, mikä päättyi, mutta monia mahtavia polkuja edessä. Nuorilla pelaajilla on vielä futisura alkuvaiheessa ja mahtavia vuosia edessä. Tärkeintä, että uskaltaa unelmoida ja painaa täysillä hommia niiden eteen.