Alle 19-vuotiaiden futsalmaajoukkueelle selkeä voitto Slovakiasta

Suomen U19 futsalmaajoukkue otti torstaina 4. marraskuuta selkeän 4–0-voiton Slovakiasta. Suomi siirtyi ottelussa johtoon jo ensimmäisellä peliminuutilla, ja toisella puoliajalla Suomi meni menojaan.

Jo tiistaina lupaavasti Serbiaa vastaan esiintynyt alle 19-vuotiaiden futsalmaajoukkue otti avausvoittonsa Serbiassa järjestetyssä kansainvälisessä turnauksessa. Slovakia kaatui selkein 4–0-lukemin.

Suomi tuli heti ensimmäisellä minuutilla otteluun vahvasti, eikä ensimmäisen maalintekotilanteen rakentaminen kestänyt viittä sekuntia kauempaa. Ensimmäinen minuutti mentiin käytännössä yhtä päätä, eikä maalihanojenkaan aukeamista tarvinnut odotella ensimmäistä minuuttia pidemmälle. Pallo pelattiin kulmapotkusta lyhyenä Eeli Niemelälle, jonka napakka syöttö löysi maalin edestä Eetu Kaikkolan. GFT:n pelaaja ei epäröinyt pallon saatuaan vaan siirsi Suomen 1–0-johtoon.

Suomen järjestämän alkushokin jälkeen myös Slovakia pääsi ensimmäisen puoliajan edetessä peliin paremmin kiinni. Hetkittäin peli olikin vauhdikasta, ja päästä päähän mentiin vauhdilla. Slovakia onnistui rakentamaan muutaman vaarallisen hyökkäyksen, mutta Suomen maalilla torjunut Pietari Portimo oli itse varmuus, eikä Slovakia päässyt kuittaamaan tasoitusta.

Toisella puoliajalla Suomi meni menojaan. Reilun puolen tunnin kohdalla perän jälkeen kaksi komeaa yksilösuoritusta lisäsivät Suomen johtoa. Ensin Nemo Asumalahti ryntäsi vastahyökkäykseen yksin kahta Slovakian pelaajaa vastaan ja painoi itsensä väkisin läpi slovakkien ja laukoi pallon maaliin. Vain hetkeä myöhemmin taitojaan esitteli Eero Kaisto, joka haastoi komeasti itsensä ohi slovakialaispelaajan maalipaikoille. Kaiston varma sijoitus ei jättänyt mitään arvailujen varaan. Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Kaisto osui vielä toistamiseen 18. peliminuutilla. Slovakia pyrki hakemaan kavennusta lentävällä maalivahdilla, ja Kaisto onnistui nappaamaan katkon Suomen kenttäpuoliskolla. Nuorukainen esittely laukaisutarkkuuttaan ja upotti pallon Slovakian maaliin.

– Mahtava esitys nuorilta pelaajilta. Pystyimme toteuttamaan pelisuunnitelmaa koko ottelun ajan. Vastustajan suoraviivaisuus tuotti ajoittain  hieman ongelmia, mutta joukkueen sitoutuminen puolustussuuntaan varsinkin ja kasvaminen kansainvälisten pelien tasolle ratkaisi voiton meille, valmentaja Tomi Tuominen kehuu.

Suomi kohtaa turnauksen viimeisessä ottelussaan Bosnia-Hertsegovinan lauantaina 6. marraskuuta klo 15:30 alkaen. Kyseessä on turnauksen pronssiottelu.