Takaisin
11.8.2018 klo 19.34

Alle 17-vuotiaille pojille kirvelevä finaalitappio

Jaa:

Suomen alle 17-vuotiaiden poikien taistelu ei aivan riittänyt avointen PM-kisojen finaalissa Färsaarilla. Islanti vei voiton jatko-ottelun jälkeen 1-0.

Peli oli juuri niin tasainen kuin maajoukkuevalmentaja Erkka V. Lehtola osasi ennen ottelua arvata. Maalintekopaikat olivat kortilla kentän molemmissa päissä.

- Islannille täytyy nostaa hattua. Heidän joukkueensa oli sitkeä kuin 70-luvun tilliliha koulussa. Vaikea siitä oli saada palaa puraistua, Lehtola pohti.

Suomella ei todellista huippupaikkaa varsinaisella peliajalla ollut. Islannilla oli yksi, jonka Matias Niemelä hienosti torjui.

Kun varsinaisella peliajalla ei maaleja nähty, niin ratkaisua haettiin 2 x 10 minuutin mittaisesta jatko-ottelusta.

Suomi ei saanut purettua painetta jatko-ottelun viidennellä minuutilla. Islantilaishyökkääjä sai keskityksen laidalta ja pääsi puskemaan pallon alakulmaan.

- Maalin jälkeen koetimme ottaa kaikki keinot käyttöön, joita valmennus vain keksi. Mutta emme vain saaneet tasoitusta aikaan, Lehtola harmitteli.

Kokonaisuudessaan turnaus jäi plussan puolelle finaalitappiosta huolimatta.

- Kun turnaukseen lähtiessä uskaltaa unelmoida sen voitosta, niin tappio finaalin jatkoajalla kyllä kirpaisee. Mutta toisaalta se oli pojille opin paikka. Ehkä siitä jää muistijälki, jonka avulla pärjää jatkossa, Lehtola mietti.

- Iso kiitos pelaajille tästä turnauksesta, mutta myös taustatiimille. Pienellä joukolla tehtiin paljon hyvää työtä, Lehtola painotti.

Islanti - Suomi 1-0 jo. 0-0 (0-0)

105 min. 1-0

Suomen avaus:
12 Matias Niemelä FC Espoo
3 Lauri Kesti HJS
4 Tony Miettinen KuPS
5 Ville Koski PKKU 
6 Roope Kantola FC Inter 
8 Santeri Väänänen HJK (C)
10 Naatan Skyttä Ilves
11 Juho Ojanen FC Honka
15 Lassi Forss FC Kuusysi
19 Pyry Lampinen FC Kuusysi
20 Nooa Laine JJK