Takaisin
16.1.2017 klo 20.06

Alle 17-vuotiaat pojat nousivat lopulta tasapeliin

Jaa:

Suomen alle 17-vuotiaiden (1.1.2000) poikien maajoukkue pelasi Minskin kansainvälisessä turnauksessa vaiherikkaan 3-3 -tasapelin isäntämaa Valko-Venäjää vastaan.

Kuusi maalia

Suomi joutui tekemään ottelun alla yhden muutoksen kokoonpanoon, kun kurkkukivusta kärsinyt Juho Hyvärinen ei pystynyt pelaamaan.
 
Tasaisen alun jälkeen Valko-Venäjä pääsi ensimmäiseen hyvään maalipaikkaan 28. minuutilla, mutta suomalaisten onneksi pallo kolahti tolppaan.
 
Seuraavasta hyökkäyksestä Suomi siirtyi johtoon. Akseli Ollila syöksyi oikealla laidalla kovaa vauhtia päätyrajaa kohti ja syötti takaviistoon. Jusif Ali oli paikalla ja siirsi pallon ensimmäisellä kosketuksella verkkoon.
 
Vajaat viisi minuuttia myöhemmin Ollilalla oli loistopaikka viedä Suomi läpiajosta kahden maalin johtoon, mutta maalivahti venytti viime hetkessä kätensä väliin.
 
Suomi sai lentävän lähdön toiselle puoliajalle. Jakson toisella minuutilla Tommi Jäntti sai pallon keskeen, haastoi puolustajan ja laukoi takakulmaan 2-0.
 
Arttu Eerola haki 49. minuutilla itselleen hyvän laukaisupaikan, mutta kuti meni niukasti yli Valko-Venäjän maalin. Paikkoja kolmanteen maaliin oli muitakin.
 
- Meidän olisi pitänyt pystyä tappamaan peli toisen maalin jälkeen. Siinä oli montakin paikkaa ratkaisuun, maajoukkuevalmentaja Kimmo Lipponen mietti.
 
Valko-Venäjä kavensi ottelun 61. minuutilla. Vahva nousu vasemmalta laidalta avasi paikan keskeltä eikä isäntien hyökkääjä erehtynyt parista metristä.
 
Valko-Venäjän tasoitus puolestaan tuli komealla kaukolaukauksella 67. minuutin pelin jälkeen. 
 
Vauhtiin päästyään Valko-Venäjä iski kolmannen kerran 71. minuutilla. Hyökkääjän soolo päättyi laukaukseen Suomen maalin alakulmaan.
 
Suomi ei tästä lannistunut vaan tuli tasoihin juuri ennen peliajan umpeutumista. Tuomas Ollila keskitti ja Eetu Pellikka puski hienon tasoituksen.
 
- Tunnin verran oli meiltä oikeinkin hyvää pelaamista. Sitten pelaaminen hieman hajosi, mutta oli hieno nähdä, että 2-3 asemassa meillä riitti vielä uskoa tasoitukseen, Lipponen tuumi.
 
- Paljon oli pelissä onnistujia ja kokonaisuutena tämä oli hyvä opetus pojille. Kaikki kuitenkin tähtää maaliskuulle, Lipponen totesi pohtien jo tulevaa EM-jatkokarsintaa Turkissa.
 
Sunnuntaina 1-1 Slovakiaa vastaan pelannut Suomi kohtaa seuraavaksi keskiviikkona Latvian.
 
Valko-Venäjä - Suomi 3-3 (0-1)
 
29. 0-1 Jusif Ali
42. 0-2 Tommi Jäntti
61. 1-2
67. 2-2
71. 3-2
80+1. 3-3 Eetu Pellikka
 
Suomen kokoonpano
 
1 Joona Tiainen FC Kuusysi 
3 Arttu Eerola KäPa
4 Johannes Kytilä KuPS (C)
13 Iivari Kulju FC Jazz
18 Tariq Kazi Ilves >> 72. 19 Tuomas Ollila HJK 
17 Jusif Ali HJK
8 Teemu Jäntti PKKU >> 72. 20 Tuomo Kaltio PEPO
16 Erik Mirel TPS >> 56. 7 Maximo Tolonen FC Honka
14 Mosawer Ahadi HJK >> 56. 11 Jyri Kiuru KäPa 
15 Tommi Jäntti HJK
10 Akseli Ollila HJK >> 64. 9 Eetu Pellikka KuPS
 
Vaihdossa:
12 Atte Paunio FC Honka
2 Kalle Katz HJK