Takaisin
5.10.2021 klo 10.01

Albin Granlund saa maajoukkueesta nostetta kauteen

Jaa:

Ⓒ SPL / Juha Tamminen

Albin Granlund tekee paluun Huuhkajien ryhmään lokakuun MM-karsintaikkunassa. Granlundilla on menossa vaikea kausi seurajoukkueessaan Stal Mielecissä, joten maajoukkue tuo toivottua piristystä kauteen.

Granlund siirtyi viime talvena Puolan pääsarjassa pelaavaan Stal Mieleciin ja nousi nopeasti joukkueen avainpelaajien joukkoon. Tällä kaudella tilanne on kuitenkin muuttunut ja Granlundin rooli on yllättäen pienentynyt.

- En voi olla kauteeni ihan tyytyväinen. Olen saanut vähemmän peliaikaa kuin viime kaudella ja on ollut vähän vaikeaa. Tavoitteena oli tulla tänne pelaamaan ja kausi on ollut siinä mielessä raskas. En ole oikein tottunut tähän. Viime kaudella olin pääasiassa avauksessa, mutta nyt olen pelannut vähemmän. Joukkueella on mennyt kuitenkin ihan hyvin, ja siihen voi olla tyytyväinen, Granlund perkaa alkukautta.

Selkeää syytä Granlund ei ole saanut kuulla vähentyneeseen vastuuseen.

- Varmasti siihen syitä on, mutta itse en niitä tiedä. Mielestäni aina kun olen saanut mahdollisuuden, olen pelannut hyvin. Omasta mielestäni ansaitsisin enemmän peliaikaa, mutta tilanne on se mikä se on.

EM-tunnelma lämmitti - jäänti kisajoukkueen ulkopuolelle harmitti

Granlund oli yksi viimeisistä nimistä, joka jäi rannalle Huuhkajien lopullisesta EM-kisajoukkueesta. Granlund oli kuitenkin mukana varamiehen roolissa ja oli joukkueen jäsen aina avausotteluun saakka.

- Se oli tosi hieno kokemus päästä mukaan EM-tunnelmaan. Olin vielä pukukopissa ennen Tanska-ottelua ja sen jälkeen katsomossa. Oli upea olla mukana siinä, mutta olen ollut maajoukkueen mukana säännöllisesti viimeiset 4-5 vuotta, ja jääminen ulos kisajoukkueesta oli henkisesti raskas. Se ei ollut helppo paikka, mutta olen kiitollinen, että sain mahdollisuuden olla joukkueen mukana, Granlund kertoo.

Granlund harmittelee, ettei valmistautumisleiri mennyt hänen osaltaan nappiin.

- Siinä oli myös vähän huonoa tuuria, kun tuli positiivista koronatulosta ja muuta. Harmittaa se huono oma tuuri.

Tärkeät MM-karsintaottelut edessä

Nyt Granlund tekee paluun sinivalkoisiin, kun hänet nähdään mukana Ukraina- ja Kazakstan-otteluissa.

- On kiva olla taas mukana. Meillä on MM-karsinnoissa vielä hyvä mahdollisuus ja tavoitteena on päästä mukaan MM-joukkueeseen. Ne olisivat vieläkin suuremmat kisat, Granlund makustelee.

Hänen mukaansa taistelu MM-paikasta ei juuri tuo lisää pontta tekemiseen. Maajoukkueen kanssa ei ylimääräisiä kannustimia tarvita.

- On ollut vähän vaikea kausi, niin maajoukkueeseen nosto tekee hyvää eikä maajoukkueessa koskaan tarvitse mitään ekstramotivaatiota. Maajoukkueessa kaikki antavat aina kaikkensa, ei siitä ole kahta sanaa.

Lokakuun maajoukkueikkunan aikana Huuhkajat kohtaa kotonaan Ukrainan lauantaina 9.10. ja Kazakstanin vieraskentällä tiistaina 12.10. Ukraina on Suomen kanssa tasapisteissä, mutta ottelun enemmän pelanneena. Panokset ovat korkealla, mutta Granlund pitää pään viileänä.

- En ole edes katsonut sarjataulukkoa, vaan miettinyt seuraavaa ottelua. Meillä on hyviä tuloksia ja lohko on tosi tasainen, joten mitä vain voi vielä tapahtua. Pisteitä tarvitaan vielä ja niitä lähdetään hakemaan. Mielenkiintoiset ottelut tulossa.

Hanki lippusi Ukraina-otteluun täältä >>