Åland United voittoon kärkikamppailussa (RAP)

Åland United vankisti asemiaan Naisten Liigan kärkipaikalla, kun PK-35 Vantaa kukistui lauantaisessa kärkikamppailussa lopulta selvin lukemin 4-1 (2-1).

PK-35 vajaalla

Åland United kohtasi lauantaina ennakkoon kovassa ja vaikeassa ottelussa PK-35 Vantaan. Emännät saivat ottelulle kuitenkin loistoalun, kun Jaana Lyytikäinen onnistui jo 2. minuutilla iskemään johtomaalin sekavasta tilanteesta vantaalaisten rangaistusalueella.

25. minuutilla Lyytikäinen oli jälleen vauhdissa ja murtautumassa PK-toppareiden välistä, kun Sanna Porali kaatoi hänet. Seurauksena vapaapotku ja punainen kortti Poralille. PK-35 osoitti kuitenkin olevansa huippujoukkue, eikä ÅU ylivoimallakaan päässyt viemään peliä. 34. minuutilla Cynthia Uwak oli tosin lähellä lisätä ÅU-johtoa, mutta kova laukaus pamahti maalipuihin.

Pari minuuttia myöhemmin 2-0 oli tosiasia. Janelle Cordia antoi kulman ja kaikkien yllätykseksi pallo painui läpi pelaajaruuhkan ja takatolpan kautta suoraan maaliin. PK-35 ei kuitenkaan luovuttanut ja muutama minuutti myöhemmin pallo vietiin rangaistuspilkulle, josta Heidi Kivelä sijoitti varmasti 2-1-maalin ohi Ellen Ahlströmin.

Toisella puoliajalla PK pelasi edelleen rohkeasti ja hallitsi ottelua ajoittain niin pallonhallinnan kuin maalipaikkojenkin osalta. Todellisia avopaikkoja ei kuitenkaan nähty. Pelikellon tikittäessä PK:n oli pakko nostaa peliään entisestään ja raskas peli alkoi samalla painaa jaloissa. Tämän myötä peli alkoi kääntyä Åland Unitedille.

71. minuutilla oli ratkaisun makua, kun Adelina Engman viimeisteli Lyytikäisen syötöstä 3-1 ja viisi minuuttia myöhemmin tuli lopullinen niitti, kun Juliette Kemppi ohjasi Engmanin esityöstä loppunumeroiksi 4-1.

Voiton myötä ÅU nousi ohi PK-35:n sarjataulukon kärkeen ja ahvenanmaalaisilla on lisäksi kaksi ottelua vähemmän pelattuna.