Åland United niukkaan voittoon Merilappi Unitedista (RAP)

• Jalkapallosarjat

Merilappi United haastoi Åland Unitedin mallikkaasti ja esitti kauden parasta peliään, mutta se ei valitettavasti riittänyt vaan pisteet lähtivät saarelle lukemin 1-2.

MelU:n kauden paras ei riittänyt

Merilappi United aloitti ottelun vahvasti ja loi alati vaarallisia tilanteita Ålandin maalille. Charlyn Corrallin laukaus 35 metristä osui ylähirteen ja Natalia Kuikan vaparin Ålandin maalivahti torjui vaivoin. Pelin käännekohdaksi tuli Merilappi United:n luottotopparin Esther Edemin loukkaantuminen 30. minuutilla. Merilappi United pelasi vajaalla kun Åland pääsi Merilappi United:n kulmatilanteen jälkeen nopeaan vastahyökkäykseen ja Uwak viimeisteli lukemat 0-1 ottelukellon näyttäessä 34 minuuttia. Edemin tilalle tuli Camilla Kari ja Giuleana Lopez putosi toppariksi. Ensimmäisen jakson parhaan suorituksen teki Merilappi United:n debytanttimaalivahti Johanna Vainionpää, joka torjui komeasti Monica Dolinskin kaukovedon.

Toiselle jaksolle Merilappi United tuli päättäväisesti luoden muutamia hyviä tilanteita. Merilappi Unitedin yrittäminen lopulta palkittiin ottelun 83. minuutilla, kun Natalia Kuikka nosti pelivälineen yli vastustajan maalivahdin.  Esityön maaliin tekivät Giuleana Lopez ja Emma Heikkilä. Tilanne oli nyt 1-1. Kun ottelua pelattiin jo lisäajalla, kun kentän paras Nigerian maajoukkueen nopea Cynthia Uwak oli taas maalinteossa ja tuikkasi maalin edestä vierasjoukkueen voittolukemat 1-2. Pelikello näytti lukemia 90+3 min.