Åland United lohkovoittoon Tampereella

Hallitseva tuplamestari Åland United oli Tampereella Ilveksen vieraana vahvempi. Ahvenanmaalaiset voittivat näin Suomen Cupin ykköslohkon puhtaalla pelillä, ja Ilves jatkaa Cupissa lohkon kakkossijan turvin.

Ilveksen ja Åland Unitedin välinen lohkon kärkikamppailu alkoi varsin tasaisissa merkeissä. Ensimmäinen maali nähtiin jo kymmenen pelatun minuutin jälkeen, kun Åland Unitediin täksi kaudeksi saapunut ruotsalaishyökkääjä Cassandra Korhonen onnistu viimeistelyssään. Ahvenanmaalaisten johto ei kuitenkaan kestänyt kahta minuuttia pidempään. Ilveksen Pipsa Saarilahti oli jäänyt kulmapotkussa täysin vapaaksi, ja Saarilahti käytti tilaisuuden hyväkseen ja puski lukemiksi 1-1.

Ottelu jatkui pitkään tasaisena, ja molemmilla joukkueilla oli hyviä pallonhallintajaksoja. Ensimmäisen puoliajan edetessä hallitseva tuplamestari Åland United onnistui paremmin erityisesti keskialueen prässipelissä, ja ottelun hallinta alkoi kääntyä saarelaisten suuntaan. Ensimmäistä puoliskoa oli jäljellä enää viisi minuuttia, kun Ilvespuolustus antoi liikaa tilaa ÅU:n taitavalle laitahyökkääjälle Dana Leskiselle. Leskinen sai jalkansa vapaaksi Ilveksen kuudentoista rajalla ja viimeisteli komealla laukauksella ahvenanmaalaisten johto-osuman.

Toisella puoliajalla Åland Unitedin puolusti johtoaan vahvalla pallonhallinnalla. Ahvenanmaalaiset onnistuivat luomaan pitkiä hyökkäyksiä, eikä Ilves päässyt ensimmäisen puoliajan tavoin maalintekopaikoille. Ajassa 66’ keskushyökkääjän paikalle siirtynyt Dana Leskinen esitti jälleen osaamistaan ja viimeisteli päivän toisen osumansa. Leskisen maali jäi ottelun viimeiseksi. Näin ollen Åland United varmisti lohkovoiton ja Ilves jatkaa Cupissa lohkokakkosena.