Takaisin
1.4.2021 klo 14.29

Akaa Futsal siirtyy ensi kaudella italialaiskomentoon

Jaa:

Kokenut italialainen huippuvalmentaja Sergio Gargelli, 46, ja Akaa Futsal ovat solmineet päävalmentajasopimuksen, jonka myötä valmentaja saapuu Akaaseen auttamaan seuraa tulevaisuuden tavoitteiden täyttämisessä.

Sergio Gargelli on kansainvälisesti kokenut valmentaja, jonka ansioluettelo on varsin vakuuttavaa luettavaa. Hänellä löytyy seuravalmennuksen lisäksi kokemusta muun muassa neljästä maajoukkueesta: tällä hetkellä mies on Kiinan maajoukkueen päävalmentaja, ja valmennusura sisältää myös päävalmentajapestit Norjan sekä Vietnamin maajoukkueessa. Japanin maajoukkueessa mies toimi kakkosvalmentajana sekä maalivahtivalmentajana.

Gargelli on valmentanut seurajoukkueita Italiassa, Qatarissa, Vietnamissa ja Kiinassa. Lisäksi mies on yksi maailman kuuluisimmista futsalin kouluttajista. Hänen kursseillaan sekä paikanpäällä että korona-aikaan etänä on ollut lukuisia valmentajia ympäri maailman.

Akaa Futsalissa Gargellin valmentaminen ei rajoitu pelkästään liigajoukkueeseen, vaan valmennusosaamista kohdistetaan erityisesti nuoriin pelaajiin sekä alueen nuorisovalmentajien valmentamiseen. Maailmalla toimiessaan hän on perustanut ja johtanut useita nuorten pelaajien akatemioita paitsi seuratasolla, myös esimerkiksi Vietnamissa maan lajiliiton leivissä.

Akaa Futsalin puheenjohtaja Tero Kivistö kommentoi useampivuotista sopimusta tuoreeltaan.

- Lähdimme etsimään kovan luokan valmentajaa, mutta löysimme paremman mitä uskoimmekaan. Sergion omistautuminen ja intohimo futsalia kohtaan herättää kunnioitusta. Hänen johdolla jatkamme tavoitettamme rakentaa Akaasta Suomen paras paikka nuorelle pelaajalle kehittyä futsalissa seuraavalle tasolle ja kohti ulkomaan ammattilaiskenttiä. Nyt valmennus on niin huippuluokkaa, kun se Suomessa vaan voi olla. Kun uusi kotihallimme valmistuu Akaaseen ensi talvena, saamme senkin osa-alueen kuntoon Kivistö kertoo.

Gargelli itse on innoissaan uudesta urakäänteestä, joka tuo miehen Aasian suunnasta takaisin Eurooppaan.

- Suomalainen futsal voi kasvaa lähivuosina merkittävästi, ja olen valmis antamaan oman panokseni tässä kasvutarinassa. Haluan auttaa Akaa Futsalia kehittymään seurana kohti yhä ammattimaisempaa toimintaa niin kentällä kuin erityisesti organisaationa. Haluamme olla tulevaisuudessa Pohjois-Euroopan paras seurajoukkue. Olen todella motivoitunut aloittaakseni uuden kappaleen elämässäni, perheensä kanssa Suomeen loppukesästä muuttava Gargelli päättää.

Akaa Futsalin nettisivuilla laajempi uutinen