Takaisin
16.10.2020 klo 21.36

Aiemmin annetut koronaan liittyvät varotoimenpiteet jalkapallossa ja futsalissa edelleen voimassa – tarkennuksia luvassa ensi viikolla

Jaa:

Ⓒ SPL / Juha Tamminen

Palloliitto käy aktiivista keskustelua viranomaisten, muiden lajiliittojen ja Olympiakomitean kanssa koronatilanteesta ja sen vaikutuksista liikuntaan ja urheiluun.

Suomen hallituksen torstaina antamista uusista suosituksista tehdään periaatepäätös valtioneuvoston yleisistunnossa ensi viikolla. Periaatepäätöksen jälkeen aluehallintovirastoilla ja kunnilla on alueellinen toimivalta sekä mahdollisuus tehdä tarvittaessa epidemiatilanne huomioivia alueellisia ja paikallisia rajoituspäätöksiä. 

- Osallistumme keskusteluun ja vaikutamme aktiivisesti siihen, että tehtävät päätökset tukevat olosuhteet huomioiden liikunnan ja urheilun turvallista jatkumista ja yhteisten tavoitteiden toteutumista. Jo aiemmin tekemämme vastuulliset koronaan liittyvät varotoimenpiteet ovat edelleen voimassa, Palloliiton kilpailutoimenjohtaja Pekka Soini kertoo.

Jalkapallon ja futsalin pääsarjoissa edellytetään kasvomaskin käyttöä niin yleisöltä kuin työskentelevältä henkilökunnalta (yli 15-vuotiailta).  Muissa kuin valtakunnallisissa sarjoissa kasvomaski tulee olla katsomossa, mikäli turvaetäisyyksiä ei voida kaikissa tilanteissa säilyttää. 

Lisäksi ottelutapahtumien turvajärjestelyissä suositetaan edelleen tarkkaa suunnittelua 1-2 metrin turvavälien ylläpitämiseksi kaikissa tilanteissa (myös lipunmyynti, myyntipalvelut). 

Ohjeistus on laadittu siltä pohjalta, että myös ottelutapahtumissa ja jalkapallotoiminnassa noudatetaan THL:n ja muiden viranomaisten voimassa olevia ohjeistuksia mahdollisimman tarkasti.

Soini muistuttaa, että vastuullinen toiminta on meidän jokaisen vastuulla.

- Tehdään jokainen osamme. Esimerkiksi harjoitusten yhteydessä voimassa olevassa tilanteessa kannattaa kokoontua vain tarvittavien henkilöiden eli urheilijoiden, valmentajien, toimihenkilöiden ja huoltajien.

- Jos tarvittavaa etäisyyttä ei ole mahdollisuutta harjoitustilanteissa säilyttää, aikuiset voivat käyttää kasvomaskia. Pukukoppien käyttöä pitää edelleen välttää, jotta altistumistilanteita ahtaissa sisätiloissa ei synny.  

Syksyllä monet joukkueet ovat myös jalkapallon puolella siirtymässä harjoittelemaan sisätiloihin, halleihin ja koulunsaleihin.

- Näiden tilojen osalta noudetaan voimassa olevaa ohjeistusta eli maskin käyttö on tarpeen, jos turvavälejä ei voida noudattaa. Turhia kohtaamisia ahtaissa tiloissa vältetään ja hygieniaohjeita noudatetaan huolellisesti. Lisäohjeita hallien ja urheilusalien käytön suhteen annamme mahdollisimman nopeasti. 

Lue lisää:
Joukkuelajien yhteinen tahtotila: pelien jatkuttava – turvallisesti ja vastuullisesti >> 
Ajankohtaiset covid-19 uutiset >>