Takaisin
21.10.2017 klo 14.48

Adelina Engman: ”Itseluottamuksella on suuri merkitys”

Jaa:

Adelina Engman pelasi Suomi-paidassa vahvat maaottelut Portugalia vastaan syyskuussa. Nopea laituri haluaa esittää parastaan myös sunnuntain MM-karsinta-avauksessa Serbiaa vastaan.

23-vuotias Adelina Engman debytoi naisten maajoukkueessa keväällä 2012, eli vain 17-vuotiaana. Nyt ahvenanmaalaisen jalkapallokoulun kasvatilla on tilillään 48 maaottelua ja kuusi maalia. Syyskuun Portugali-otteluissa Engman keräsi päävalmentaja Anna Signeulin kehut.

- Minulle jäi niistä peleistä hyvä fiilis. Taktiikka oli selkeä ja löysin oman roolin. Laidat ovat pelissämme leveällä, joten pääsen haastamaan yksi vastaan yksi -tilanteissa. Ne ovat vahvuuksiani, Engman toteaa.

- Minusta uusi valmentaja on tuonut treeneihin ja muutenkin uutta virtaa. Joukkueessa on hyvä fiilis, hän jatkaa.

Engman pelasi Naisten Liigaa Åland Unitedin paidassa ja siirtyi kaudeksi 2015 ruotsalaisen Kopparbergs/Göteborgin riveihin. Ensimmäisen syksynä sijoitus oli kuudes ja viime vuonna pykälän parempi. Tällä hetkellä joukkue taistelee sarjapaikan uusimisesta, kun jäljellä on kolme kierrosta.

- Kautemme alkoi todella hyvin, mutta sitten ykkösmaalivahtimme loukkaantui. Tilalle tuli todella nuori pelaaja. Aloimme hävitä paljon pelejä, jonka myötä itseluottamuskin alkoi laskea. Jotenkin fiilis on peleissä vain laskenut heti, kun olemme päästäneet maalin. Olemme johtaneet monesti ja jääneet sitten tasapeliin. Kerran johdimme tauolla 3-0 ja peli päättyi 3-3. Niin ei saisi käydä.

- Syksy on mennyt vähän paremmin, viimeisistä kolmesta pelistä olemme saaneet kaksi tasuria ja voiton. Sarja on todella tasainen. Pelasimme juuri tasapelin Rosengårdin kanssa, joka taisteli mestaruudesta. Oma kauteni on mennyt ihan hyvin, varsinkin kesän jälkeinen aika.

Engman siirtyi Göteborgiin alun perin vuoden sopimuksella, mutta jatkoi sitä seuraavana talvena kahdella kaudella. Nyt paperi on siis katkolla.

- Pelaan ensin kauden loppuun. Jos pysymme sarjassa, niin jatko on hyvä vaihtoehto. Viihdyn seurassa ja Göteborgissa todella hyvin. En lähde ihan vain turhaan, mutta olisi kiva nähdä muutakin. Jos tipumme, niin sitten tietysti lähden.

- Olen mielestäni kehittynyt paljon näiden kolmen vuoden aikana. Ero Naisten Liigaan on kuitenkin vielä iso, sarja on tasaisempi. Mielestäni Ruotsissa puolustetaan paremmin, maaleja on hankalampi päästä tekemään.

MM-karsinnat alkuun voitolla!

Naiset avaavat MM-karsinnat sunnuntaina Serbiaa vastaan Helsingissä klo 17. Lopputurnaus pelataan Ranskassa kesällä 2019.

- Serbian parhaat pelaajat ovat kentän keskiosissa, joten uskon, että laidoilla pitäisi olla tilaa ja mahdollisuuksia.

Päävalmentaja Signeul on puhunut pestinsä ensimmäisinä kuukausina paljon itseluottamuksen merkityksestä. Engman alleviivaa ajatuksen.

- Itseluottamus on tärkeä asia. Jos tunnen itseni varmaksi, uskallan paremmin haastaa ja käyttää pelissä omia vahvuuksiani. Koko joukkue ajattelee varmasti samanlailla.

- Olisi kyllä kiva tehdä näissä karsinnoissa maaleja. En ole nyt pelannut hyökkäyksessä, mutta laidaltakin pitäisi onnistua.

Suomi-Serbia MM-karsintojen avaus sunnuntaina 22.10. klo 17 Helsingin Telia 5G Areenalla. Suorana myös Yle Areena ja kooste TV2 klo 18.