AC Oulu pelaa Veikkausliigassa myös kaudella 2022

• Jalkapallosarjat

Oululaiset kaatoivat RoPS:n kotonaan lukemin 2–0, ja yhteismaalit olivat lopulta 3–2 AC Oulun hyväksi.

RoPS oli voittanut keskiviikkona pelatun avausosan maalein 2–1, joten AC Oulu oli Raatin sunnuntai-illassa pakkovoiton edessä. Joukkue hallitsikin hienoisesti kenttätapahtumia ottelun alkupuolella, mutta RoPS piti isännät pois hyviltä maalipaikoilta. Ottelu sai merkittävän käänteen vajaan puolen tunnin kohdalla, kun Geoffrey Acheampong sai toisen varoituksensa ja vieraat joutuivat miesalivoimalle.

Näytti jo, että tauolle mentäisiin maalittomissa lukemissa, mutta AC Oulu huudatti runsaslukuista kotiyleisöä avausjakson lisäajalla. Dennis Salanovic antoi oikealta laidalta erinomaisen keskityksen, ja Lucky Opara puski tarkasti Miikka Mujusen selän taakse. Osuma tarkoitti sitä, että rovaniemeläisten oli pakko jahdata tasoitusmaalia toisella 45-minuuttisella.

Kotijoukkue sai toiselle puoliajalle loistoalun, kun Nikolas Saira tuplasi oululaisjohdon Otso Liimatan kulmapotkusta heti jakson alkajaisiksi. Muutamaa minuuttia myöhemmin Opara oli tehdä illan toisensa, mutta Mujunen venyi tärkeään torjuntaan ja piti joukkueensa mukana taistelussa. Vain hetkeä myöhemmin pallo kävi RoPS-maalin ylärimassa.

70. minuutilla Liimatan keskitys oli pomppia RoPS-puolustuksen kautta omaan maaliin, mutta vierasjoukkue sai purettua pallon pois. Viimeisen 20-minuuttisen aikana ei huippupaikkoja enää nähty, ja kun Juhani Pennasen maali pysyi puhtaana, varmistui, että AC Oulu pelaa Veikkausliigassa myös kaudella 2022.