AC Kajaani nousee Ykköseen – Klubi 04 voittoon nousukarsinnassa

• Jalkapallosarjat

AC Kajaani varmisti lauantaina paluun Ykköseen, kun se voitti FC KTP:n myös nousukarsinnan toisessa osassa. Klubi 04 sen sijaan otti tiukan otteen noususta voittamassa ensimmäisessä osaottelussa selvästi FC Viikingit.

AC Kajaani oli voittanut ensimmäisen osaottelun Kotkassa 3-1 ja lähti vahvoista lähtökohdista toiseen osaotteluun. Kajaanilaiset ottivat heti KTP:lta luulot pois ja iskivät reiluun puoleen tuntiin kaksi maalia Willy Patrick Stephanuksen ja Alberto Torres Ramirezin toimesta. Aleksi Tarvonen kavensi toisen puoliajan alussa, mutta Chigozie Ewelike iski lopullisen sinetin otteluparille reilut kymmenen minuuttia ennen loppua. Juho Nykäsen kavennusmaali viisi minuuttia ennen loppua jäi kotkalaisille laihaksi lohduksi.

Näin AC Kajaani nousee ensi kaudeksi Ykköseen yhteismaalein 6-3.

FC Viikingit isännöi Klubi 04:ää joukkueiden ensimmäisessä osaottelussa. Klubi 04 otti jo ratkaisevan tuntuisen johtoaseman voittaen Vuosaaressa 5-1 (4-1). Klubi 04 karkasi jo ensimmäisellä puoliajalla neljän maalin karkumatkalle Eetu Vartiaisen, Tommi Jäntin ja Valeri Minkesen kahdella maalilla. Vincent Emeka kavensi Viikingeille, mutta Evans Mensah iski vielä loppulukemat toisella jaksolla.

Toinen ja ratkaiseva osaottelu pelataan lauantaina 21.10.