Takaisin
14.8.2019 klo 10.34

2004 syntyneiden poikien aluejoukkue pääsi kansainväliseen tunnelmaan

Jaa:

Idän, Keski-Suomen ja Kaakon 2004 syntyneiden poikien aluejoukkue pääsi tiistaina pelaamaan kansainvälisen ottelun Leppävirralla. Vastassa oli pietarilaisen Zenitin 2005 syntyneiden joukkue ja peli päättyi suomalaisten 4-1 -voittoon.

Joukkueen valmennuksesta vastaava Kai Nyyssönen oli erittäin tyytyväinen sekä itse peliin että sen ympärillä järjestettyyn minileiriin.

- Etelä-Suomen alueella tällaisia kansainvälisiä otteluita on ollut virolaisia vastaan, mutta tällä alueella tämä oli ensimmäinen päänavaus. Saimme järjestettyä pojille Leppävirran Vesileppiksen hyville kentille parin päivän leirin ja tämä ottelu kruunasi sen, Nyyssönen sanoi.

- Tältä alueelta ei liian montaa pelaajaa ole tällä hetkellä maajoukkueessa, joten nämä ottelut antavat heille hyvää kansainvälistä kokemusta, Nyyssönen painotti.

Itse ottelussa Suomi joutui ensimmäisellä puoliajalla altavastaajaksi, mutta nousi vahvan toisen puoliajan avulla voittoon. Maaleista KuPS:n Niklas Orjala viimeisteli kaksi ja KJP:n (kasvattajaseurana Kumu JT) Joakim Joutjärvi sekä saman seuran (myös kasvattajaseurana Kumu JT) Olli Mäkelä kummatkin yhden.

- Ottelussa pääsimme hyvin harjoittelemaan maajoukkueen pelitapaa, Nyyssönen alleviivasi.