Takaisin
23.8.2019 klo 21.20

20. kierros pakettiin lauantaina

Jaa:

Ykkösen 20. kierrosta on pelattu jo kahden ottelun verran, kun torstaina TPV ja MuSa tasasivat pisteet ja perjantaina FC Hakan vahva meno jatkui nyt FC KTP:n kustannuksella. Loput kierroksen kolme ottelua käydään lauantaina.

La 24.8. kello 17.00 FF Jaro-MYPA
Viime kierroksella FF Jaron ero karsintapaikkaan kaventui parilla pisteellä ja taistelu sen tavoittamista jatkuu lauantaina MYPAa vastaan. FF Jaron peli on pitkään kulkenut hyvin ja joukkue pyrkii totta kai jatkamaan samalla tavalla tässä ottelussa. Maalinteko on onnistunut laajalla rintamalla ja peli on ollut monipuolista, eli itseluottamus ja usko omaan peliin on hyvä tällä hetkellä.

FF Jaro on onnistunut voittamaan molemmat ottelut MYPAa vastaan tällä kaudella ja lähtee lauantain otteluun voitto mielessä. MYPAn nuorella joukkueella on ollut vaikea kausi ja joukkue on tällä hetkellä viimeisenä sarjataulukossa. Sarjassa on vielä paljon pisteitä jaossa, joten MYPAlla on hyvät mahdollisuudet nousta ylöspäin sarjassa ja ensimmäinen mahdollisuus siihen on sitten lauantaina. Joukkue pelasi hyvän ottelun Turussa viime kierroksella ja haki arvokkaan vieraspisteen sieltä. Joukkue näytti vaarallisuutensa ja joukkueen vaaralliset hyökkääjät olisivat voineet tehdä lisää maaleja siinä ottelussa. MYPA on vahvistunut parilla pelaajalla, kun Maksim Gussev ja Rico Finnäs liittyivät joukkueeseen pari viikko sitten.

FF Jaron harjoitusviikko on sujunut hyvin ja taistelu pelipaikoista on kova.

FF Jaron päävalmentaja Niklas Käcko odottaa lauantain ottelua vesi kielellä.

- Odotan meiltä hyvää peliä ja uskon että päästään samalle tasolle kun viime lauantaina. Pyritään pelaamaan aktiivista ja hyökkäävää peliä, Käcko miettii Jaron sivuilla

Maalivahti Emil Öhberg on sivussa ja Luis ”Macue” Robles on pelikiellossa. Samuel Uusitalo pelaa B-junioreiden kanssa. Jusa Ihalainen on ollut kipeä ja hän ei ole ryhmässä mukana. Kaikki muut pelaajat ovat kokoonpanossa.

Henkisesti raskaiden viime viikkojen jälkeen MYPA pääsee Jaro-otteluun positiivisista lähtökohdista, kun kuuden ottelun tappioputki katkesi maanantain 2-2-tasapeliin sarjakakkosen TPS:n vieraana. Nousu kahden maalin tappioasemasta toi joukkueelle aimo annoksen kaivattua itseluottamusta.

- Olihan se äärimmäisen tärkeä piste.  On ne lähtökohdat aivan erilaiset kuin silloin, kun tulee tappioita tappioiden perään, MYPA:n päävalmentaja Jukka Karjalainen muistuttaa seuran sivuilla.

Kahden ottelun viikko tarjoaa myös kaksi kovaa vastustajaa, sillä Jaro on Hakan ja TPS:n jälkeen kolmantena Ykkösessä.

- Jaro on äärimmäisen kova joukkue. Lähti kauteen kamppailemaan noususta. Nyt ovat vähän jääneet junasta, mutta tuskin ovat vielä luovuttaneet.

Jaro pääsee lauantain otteluun hieman pidempään levänneenä, sillä edellinen peli oli viime lauantain 4-1-kotivoitto EIF:stä. Tällä hetkellä kahdeksan pisteen päässä Veikkausliigan karsijan paikasta oleva Jaro on kotikentällään hävinnyt vain Hakalle ja TPS:lle.

- Äärimmäisen paljon yksilötaitoa siellä on. Kotikentällä he ovat olleet kovia, Karjalainen toteaa.

Lauantain kohtaaminen on Jaron ja MYPA:n kolmas tämän kauden Ykkösessä. Toukokuun alussa Jaro vei kotonaan voiton lukemin 3-0 ja juhannuksen jälkeen Myllykoskella vierailija latoi taululle tylyt 0-5-lukemat. Kolmanteen kohtaamiseen valmistautuessa ei ole kuitenkaan muisteltu menneitä.

- Jaro oli niissä selvästi parempi joukkue ja meillä on ollut isoja vaikeuksia heitä vastaan. Mutta ei me palata niihin peleihin vaan mennään viikko ja peli kerrallaan ja pyritään koko ajan parantamaan omaa peliämme. Sitä kautta ne tulokset tulee, ei me murehdita menneitä, Karjalainen linjaa.

Maanantain TPS-peli ei tuonut murheita loukkaantumisrintamalla, joten kaikki Turussa käytettävissä olleet pelaajat ovat valmiita myös lauantain otteluun. Tappioputken katkeamisen jälkeen lauantaina tavoitteena on paluu voittojen tielle.

- Joka peliin lähdetään hakemaan kolmea pistettä, se on ihan selvä, Karjalainen päättää.

La 24.8. kello 17.00 EIF-TPS
TPS on voittanut viimeisestä viidestä pelistään kolme ja pelannut kerran tasan sekä hävinnyt. Ainoa tasapeli tuli viime maanantaina melko heikolla esityksellä, kun MYPA nousi Kupittaalla kahden maalin tappioasemasta 2-2-tasapeliin.

- Puolustaminen oli koko ottelun ajan heikkoa. MYPA:lla oli valtava määrä paikkoja, eikä mikään muu joukkue ole saanut vastaavaa määrää paikkoja meitä vastaan. Puolustuspeli epäonnistui siis totaalisesti ja peli olisi voinut päättyä miten tahansa, Pikkarainen manasi maanantain ottelun jälkeen.

- Kyllähän pojat aika nöyränä katseli ottelua. Kyllä jokainen hahmotti, mikä siinä meni pieleen. Puolustettiin aivan liian passiivisesti ja löysästi, mutta hyökkäyspelissä oli paljon hyvääkin. Kyllä kaikki ymmärtävät, mitä seuraavaksi pitää tehdä, Pikkarainen vakuuttaa turkulaisten sivuilla.

EIF:n meno on ollut varsin ailahtelevaa, kuten koko kausi. Viiden matsin kuntopuntarin saldo on: 2-0-3. Mehukkaimmat hetket viime kierroksilta ovat olleet 2-1-vierasvoitto Oulusta sekä hieno 5-1-kotivoitto MuSa:sta. EIF kuuluu sarjan kuudennella sijallaan tukevasti Ykkösen keskikastiin. Tammisaarelaisilla ei ole pelkoa putoamisesta, mutta toisaalta myöskään nousukamppailuihin ei ole enää mitään asiaa.

TPS ja EIF ovat tällä kaudella pelanneet jo kerran niin Tammisaaressa kuin Turussakin. Tammisaaren kamppailu päättyi vappuviikolla 1-1-tasapeliin, mutta TPS pelasi siinä ottelussa yli 75 minuuttia vajaalla. TPS teki sitten Veritas Stadionilla EIF:stä selvää jälkeä 4-0-murskaluvuin kesäkuun lopussa.

TPS saa lauantaina uusia miehiä kokoonpanoonsa. Tatu Varmasen ja Joakim Latosen pelikiellot on nyt kärsitty. Lisäksi Albijon Muzaci on täysin toipunut flunssastaan. Myös joukkueen luottotoppari Aldayr Hernandez on täysin pelikunnossa, vaikka hän joutui jättämään kentän MYPA-ottelussa.

- Kokoonpanoon ja avaukseen tulee muutoksia, se on varma asia. Albi tulee takaisin kuumeilun jälkeen ja Varmanen ja Latonen on taas käytettävissä. Siinä on tavallaan kokonaan kolme uutta pelaajaa mukaan. Aldayr on treenannut ihan normaalisti, mikä on tärkeä asia meille. On jopa brutaalia, että jokunen pelimies jää kokonaan ulos kokoonpanosta. Mutta ammattimaisessa jalkapallossa kilpailutilanteen pitääkin olla näin, Pikkarainen painottaa.

La 24.8. kello 17.00 AC Kajaani-AC Oulu
Kotijoukkue AC Kajaani on kerännyt 19 ottelusta 17 pistettä, joka oikeuttaa Ykkösen kahdeksanteen sijaan. AC Oulu on ottanut sarjassa yhden voiton enemmän ja löytyy sarjataulukon sijalta seitsemän. AC Kajaani on ottanut viimeisestä viidestä ottelustaan 6 pistettä ja oululaisten pistesaldo vastaavasta ottelumäärästä on kolme, joten molemmat joukkueet hakevat tiukasti muutosta viime aikojen otteisiinsa.

AC Kajaani hävisi edellisen ottelunsa MuSa:n vieraana lukemin 5-3. Päävalmentaja Mika Lumijärvi oli tyytymätön joukkueen kenttätasapainoon porilaisia vastaan.

- Teimme edellisessä ottelussa paljon virheitä joukkueena ja emme siten onnistuneet puolustamaan riittävän hyvin. AC Oulu pyrkii hallitsemaan palloa huomattavasti enemmän kuin MuSa, joten meidän pitää pystyä varautumaan siihen. AC Oulu on pelannut tähän asti ailahtelevan kauden kuten mekin. Harjoituksissa olemme keskittyneet erityisesti puolustuspelaamiseemme, jonka kautta lähdetään hakemaan parempaa kenttätasapainoa.

- Muutamien poissaolojen takia saatamme joutua hiukan muuttamaan pelijärjestelmäämme. Lauantain ottelusta puuttuvat varmuudella Jurgen Castaneda, Matias Juntunen, Alex Oikkonen ja Michael Ibiyomi. Jordi Lahnalakso palaa joukkueen vahvuuteen ja pitkään jalkavamman vuoksi sivussa ollut Jonathan Jäntti alkaa olla lähellä pelikuntoa. Poissaolot avaavat osaltaan mahdollisuuksia muille pelaajille ja tulemme varmasti laittamaan Oulun koville kotiyleisön edessä, Lumijärvi toteaa kajaanilaisten sivuilla.

Kausi on ollut molemmille joukkueille raskas. Kun otteluita on molemmilla takana 19 kappaletta, löytyvät joukkueet sarjataulukosta peräkkäisiltä sijoilta 7 ja 8. AC Oulu on kajaanilaisia edellä kolmen pisteen ja paremman maalieron turvin. Voitolla kotijoukkue siis tasoittaisi pisteet ja sitä ei tietysti AC Oulu toivo.

Edellisessä ottelussa AC Oulu koki 1-0-tappion KTP:lle. Erikoista on, että Laivastonsinisten kauden kaikki tappiot ovat tulleet yhden maalin erolla. AC Kajaanin edellinen ottelu MuSa:n vieraana oli melkoista maali-iloittelua, sillä lukemat 5-3 kotijoukkueelle tarjosivat siis yhteensä kahdeksan maalia. Kajaanin hyökkäyspäästä löytyy siis uhkaa, mutta toisaalta AC Oulun tulisi hyödyntää mahdolliset heikkoudet alakerrassa.

- Jälleen hyvä treeniviikko on takana. Siellä ei olla löysätty tekemistä missään vaiheessa. Lähdemme nälkäisinä metsästämään kolmea pistettä. Vaikka alla on kaksi hyvin raskasta tappiota, pitää meidän yhä jaksaa tehdä pienet asiat aina vain paremmin ja sitä kautta on mahdollista saada palkinto. Kajaanilla on joukkue täynnä taitavia yksilöitä, joten meidän pitää pelata hyvin joukkueena ja puolustaa jokainen tilanne loppuun saakka, AC Oulun maalivahti Juhani Pennanen kertoo oululaisten sivuilla.

AC Oulun kokoonpanosta ovat sivussa Samuel Kurttila ja Konstantin Belov.

Ykkösen 20. kierroksen tulokset:
To 22.8. TPV-MuSa 2-2 (1-0)
Pe 23.8. FC Haka-FC KTP 5-0 (2-0)