ELL

Etelä-Länsi -liiga

Kaudella 2019 Länsi-Suomen piiri on Etelä-Lännen vastuupiiri.

Etelä-Länsi -liigassa noudatetaan Palloliiton sääntöjä ja määräyksiä, ellei näissä Etelä-Länsi -liigan erillismääräyksissä toisin määrätä.

Yli-ikäisten pelaajien ilmoittaminen

Nuorten sarjan joukkue voi peluuttaa otteluissaan kahta sellaista pelaajaa, jotka ovat syntyneet ko. sarjan ikäluokkaa edeltävän vuoden aikana. Näillä ilmoitetuilla pelaajilla ei ole pelioikeutta muissa nuorten sarjojen joukkueissa. Yli-ikäisiä pelaajia (YI-pelaaja) voidaan nimetä kaikkiin nuorten sarjoihin ja ikäluokkiin.
Joukkueiden tulee ilmoittaa YI-pelaajien nimet omaan piiriinsä piirin käytännön mukaan kuitenkin viimeistään ennen kuin pelaaja pelaa ensimmäisen ottelunsa sarjassa.
Kevätkierroksella käytettävien YI-pelaajien nimet, enintään kaksi, tulee ilmoittaa kilpailun järjestäjälle viimeistään 31.5. ja syyskierrokselle viimeistään 2.9. Joukkueen oma piiri voi määritellä sarjakohtaisen käsittelymaksun.
Huom! Läntisen alueen karsintaan anottu yli-ikäisyyslupa tulkitaan kevätkierrokselle anotuksi yli-ikäisyysluvaksi. Kyseiset pelaajat menettävät siis pelioikeuden oman ikäisten ja vanhempien sarjoissa vähintään kevätkierroksen ajaksi.

Kurinpito, peli- ja toimitsijakiellot

Otteluiden mahdolliset kurinpitoasiat käsitellään kilpailun järjestävän piirin kurinpitovaliokunnassa.

Olosuhteet ja pallot

Kaikki ottelut tulee pelata nurmella tai tekonurmella. Ottelut pelataan kolmen (3) pallon järjestelmällä. Molemmat joukkueet vastaavat oman maalin takana olevan varapallon välittömästä takaisin toimittamisesta (vaihtopelaajat).

Erotuomarit

Kaikkiin 11v11-otteluihin asetellaan erotuomarikolmikot. 8v8-otteluihin asetellaan yksi erotuomari.
Erotuomariasettelusta vastaa kotijoukkueen piiri. Kotijoukkue on velvollinen varmistamaan TASO:sta viimeistään viikko ennen ottelua, että otteluun on aseteltu erotuomarit.

Luovutukset

Sarjoissa ei sallita luovutuksia. Sarjasta ei voi luopua sarjapaikan vahvistamisen jälkeen ennen sarjan alkua eikä kevät- ja syyskierroksen välissä.
Mahdollisesta luovutuksesta/luopumisesta seuraa 500 € sakko eikä kyseisen seuran joukkueet saa osallistua seuraavalla kaudella Etelä-Länsi -liigaan missään ikäluokassa.
Jos ottelu jää pelaamatta, niin asiasta pyydetään selvitys seuralta ja peli voidaan määrätä uudelleen pelattavaksi. Tällöin pelin kuluista vastaa luovuttanut joukkue. Jos ottelua ei määrätä uudelleen pelattavaksi, joukkue suljetaan sarjasta.
Edelliskauden menestyksellä ansaittua sarjapaikkaa ei tarvitse ottaa vastaan. Asiasta on ilmoitettava kyseisen joukkueen omaan piirin 31.10. mennessä pois lukien karsintoihin osallistuvat joukkueet.

Otteluohjelma ja tulospalvelu

Sarjan virallinen otteluohjelma ja tulospalvelu löytyvät Länsi-Suomen piirin Tulospalvelu-sivuilta. Joukkueiden tulee varmistaa, että ottelutiedot ovat oikeat virallisessa ohjelmassa.
Otteluissa käytetään TASO:n tulospalvelun LIVE-seurantaa, josta vastaa ottelun kotijoukkue. Erotuomari vastaa, että ottelun lopputulos on ilmoitettu TASO:on oikein.

Ottelupöytäkirjat

Joukkueiden tulee huolehtia, että omat pelaajalistat ovat järjestelmässä ajan tasalla. Molemmat joukkueet tulostavat pöytäkirjan varmuuden vuoksi, mutta vain toiseen, myöhemmin tulostettuun pöytäkirjaan tulee allekirjoitukset ja se annetaan ottelun erotuomarille ennen ottelun alkua.
Ottelun jälkeen molempien joukkueiden edustajien tulee käydä tilastomerkinnät läpi yhdessä erotuomarin kanssa, jotta ne ovat varmasti oikein. Ohjeet, joita sähköisen pöytäkirjan käytössä tulee noudattaa, löytyvät Suomen Palloliiton verkkosivuilta.

Tytöt T15 ELL

Peliajat ja pelimuodot sekä pelaajamäärät ja vaihtotavat

Ikäluokka Peliaika Pelimuoto Pelaajamäärä Vaihtotapa
T15 2x40min 11v11 11+7 7*

*Ei edestakaista vaihto-oikeutta pl. maalivahti, jonka saa vaihtaa edestakaisin. Avauskokoonpanot on merkittävä ottelupöytäkirjaan. Ottelussa joukkueen kokoonpanossa tulee olla vähintään seitsemän (7) pelaajaa T15 – T14-ikäluokista. Laiminlyönti voi johtaa kurinpitokäsittelyyn.