Jäsenseurojen turnausluvat

Piirin jäsenseuran tulee aina etukäteen anoa piiristä lupaa turnauksen järjestämiseen.

Turnauslupaa voi anoa Tapahtumakalenterin kautta >>>

Turnauslupa myönnetään piiristä seuran tekemän anomuksen perusteella. Turnauslupa tarvitaan myös korttelisarjoille/nappulaliigoille sekä muulle vastaavalle toiminnalle. Ulkomaisiin turnauksiin tai ulkomailla pelattaviin otteluihin osallistuminen edellyttää ilmoitusta piirille. Ohjeet koskevat kaikkea Palloliiton jäsenseurojen, piirien ja liiton järjestämää pelitoimintaa. Turnauksen järjestäjällä ei ole oikeutta tehdä turnaus- tai Kaikki Pelaa -sääntöihin omia sovelluksiaan.

Ohjeet turnausten hyväksymiselle vuodelle 2018 ovat:

1. Noudatetaan oman ikäluokan Kaikki Pelaa -sääntöjä
  2. Pelitapa ja sarjajärjestelmä (selvittävä hakemuksesta) tarjoavat kaikille tasaveroisen mahdollisuuden pelata (joukkueiden ottelumäärät).
    Turnauksen / kilpailun järjestäjä voi hyödyntää Palloliiton tasoluokitustyökalua tasaisten sarjojen luomiseksi.
  3. Palkitseminen ei kohdistu joukkueisiin ainoastaan kilpailullisen menestyksen perusteella, sillä jokaisen mukana olevan joukkueen ja pelaajan osallistuminen on yhtä arvokasta. Ei rahapalkintoja.
  4. Leikkimaailmassa sarjapisteitä ei lasketa ja sarjataulukoita ei tehdä/julkaista. Tämä kohta on sääntö 9-vuotiaille ja sitä nuoremmille ikäluokille. 10-vuotiaille ja sitä vanhemmille ikäluokille seurat ja piirit voivat halutessaan järjestää yksittäisiä turnauksia, joissa sijoitukset ratkotaan.
  5. Turnausten peliaikamaksimi/joukkue/päivä ikäluokittain:
    120min 11 ja sitä nuoremmat
    150min 12-13
    180 min 14-
  6. Turnauksella on nimetty jury, johon kuuluvat järjestäjän, yhden vierasjoukkueen ja erotuomareiden/ peliohjaajien edustajat. Jury vastaa siitä, että turnauksessa noudatetaan Kaikki Pelaa -sääntöjä. Juryn tehtäviin kuuluu myös puuttua mahdollisesti esiintyvin rikkeisiin keskustelemalla yhdessä sääntöjen vastaisesti toimivan joukkueen vastuuhenkilöiden kanssa sekä tarvittaessa raportoida turnausluvan myöntäneelle piirille sääntörikkomuksista. Järjestäjän edustaja juryssa toimii samalla turnauksen Kaikki Pelaa -vastaavana (nimettynä turnausta hakiessa).
  7. Turnausjärjestäjän tulee huolehtia tapahtuman turvallisuudesta (olosuhteet, tiedotus ensiavusta / lähimmästä sairaalasta) yhdessä osallistujien kanssa (joukkueiden omat huoltajat).
  8. Pelien rinnalle suositellaan järjestettäväksi muutakin toimintaa, jotta turnaustapahtumista saadaan tapahtumaa korostava. Esimerkiksi taitoratoja, taitoesityksiä tai mielenkiintoisia teemainfoja/koulutuksia pelaajille, valmentajille tai vanhemmille.
  9. Turnausjärjestäjien tulee huolehtia, että Leikkimaailmaikäisten tapahtumissa Pelinohjaajilla on käytössä vihreät kortit ja jokaisen lasten pelin jälkeen molempien joukkueiden pelaaja saa vihreän kortin. Palkitseminen perustuu reilun pelin ja joukkuehengen teemaan. Kortteja saa veloituksetta piirien ja Palloliiton toimistoilta. Pelinohjaajan kannattaa kysyä joukkueenjohtajalta, kuka joukkueen pelaajista ansaitsisi vihreän kortin. Näin vältytään myös siltä, että kortti menee liian usein samalle pelaajalle.
  10. Syyskuusta alkaen seurat voivat piirin luvalla järjestää halutessaan turnauksia seuraavan kauden pelimuodoilla. Nämä ohjeet koskevat kaikkia Suomessa järjestettäviä kansallisia tai kansainvälisiä turnauksia. Turnauksella tarkoitetaan kaikkia liiton, piirin tai seuran järjestämiä tapahtumia, johon osallistuu vähintään neljä joukkuetta vähintään kahdesta seurasta.