Ohjeet nuoret 11-9

SPL Helsinki
Ohjeita ja määräyksiä piirin nuorten 11- ja nuorempien otteluihin

Ennen ottelua

Ottelupöytäkirjat
Pöytäkirjat täytetään Taso tulospalveluohjelmassa. Jokaisella joukkueella on oma tunnus, jonka voi tilata yhteyshenkilöksi merkityn henkilön sähköpostiin Tason kirjautumiskohdasta. Molemmat joukkueet tuovat ottelupaikalle tulostetun ottelupöytäkirjan, joista valitaan viimeiseksi tulostettu versio erotuomaristolle toimitettavaksi. Pöytäkirja tulee toimittaa erotuomarille ennen ottelun alkua. Joukkueet vahvistavat pöytäkirjan paikkaansa pitävyyden allekirjoituksillaan, sekä vastaavat tietojen oikeellisuudesta. Pöytäkirjan tiedoissa pitää nimien ja numeroiden olla oikein. Teknisellä alueella saa vaihtopelaajien lisäksi olla enintään seitsemän (7) joukkueeseen kuuluvaa taustahenkilöä. Kannattajat, pelaajien vanhemmat ym. mielellään kentän vastapuolelle, ei maalin taakse.

Peliasut
Joukkueet vastaavat siitä, että varusteet ovat sääntöjen määräämässä kunnossa. Kaikilla saman joukkueen kenttäpelaajilla tulee olla samanlaiset pelipaidat. Joukkueiden ottelussa käyttämien pelipaitojen on erottava vastajoukkueen paidoista. Maalivahdin peliasun tulee olla väriltään poikkeava muihin pelaajiin ja erotuomaristoon nähden. Peliasun selässä on oltava riittävän selkeä numero. Numeron tulee olla kokonaisluku väliltä 1-99.

Pelikenttä ja sen varusteet
Kotijoukkueen on varmistettava yhteistyössä kenttähenkilökunnan kanssa, että pelikenttä ja sen varusteet ovat sääntöjen vaatimalla tasolla. Pelikentän koko on määritetty pelisäännöissä. Puutteista pitää ilmoittaa kenttähenkilöstölle sekä piiriin, jotta asiat saadaan kuntoon.

Ottelupallot
Kotijoukkue toimittaa kelvollisen ottelupallon.

Ottelun aikana

Hyvin hoidetussa tapahtumassa taataan ottelutapahtumaan osallistuvien henkilöiden viihtyvyys ja turvallisuus. Teknisellä alueella saavat ottelun aikana olla vain pöytäkirjaan merkityt henkilöt. Joukkue vastaa kaikista vaihtopenkillä olevien henkilöiden käytöksestä.

Tulospalvelu
Erotuomari täyttää ja vahvistaa pöytäkirjan ottelun jälkeen viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Kurinpito
Erotuomarit, tarkkailijat ja seurat raportoivat piiriin puutteista ja epäkohdista ottelutapahtumassa. Piiri päättää tapausten vakavuudesta ja voi viedä tapaukset kurinpitovaliokunnan käsittelyyn.

Erotuomareista
Muistakaa, että erotuomarit tekevät virheitä, sallikaa se, kuten hyväksytte omien pelaajiennekin virheet. Respect! Huutelu ja arvostelu kesken pelin usein vain pahentavat tilannetta. Palautetta erotuomareista toivotaan annettavan ottelusta lähettävän linkin kautta. Erotuomareita on ohjeistettu saapumaan ajoissa ottelupaikalle. Mikäli erotuomari ei ole 15 min ennen ottelun alkua tullut pyytämään pöytäkirjaa, toivomme joukkueilta ilmoitusta piiriin Topias Tuiralle.