Suostumus henkilötietojen käsittelyyn sähköisesti

suostumus henkilötietojen käsittelyyn Pelipaikassa

Jotta voit antaa suostumuksen henkilötietojen käsittelyyn, sinulla tulee olla voimassa oleva käyttäjätili Pelipaikkaan. Mikäli sinulla on jo voimassa oleva käyttäjätili, voit hypätä ohjeissa suoraan osioon, jossa käsitellään henkilötietojen käsittelyyn vaadittavan suostumuksen antamista.

1. Jotta pääset käsittelemään omia tai lapsien tietoja, tulee sinulla olla voimassa oleva käyttäjätili Pelipaikkaan. Pelipaikkaan kirjautuminen ja rekisteröityminen tapahtuvat helpoiten osoitteen www.palloliitto.fi/pelipaikka kautta.
  2. Etusivulta pääset kirjautumaan, vaihtamaan unohtuneen salasanan tai rekisteröitymään, mikäli et ole aiemmin kirjautunut Pelipaikkaan:
  3. Valitsemalla ”Rekisteröidy”, aukeaa ikkuna, jossa pääset täyttämään käyttäjätilin tiedot ja hyväksymään ehdot:

4. Tietojen täyttymisen jälkeen aukeaa ”Vahvistusta vaille valmis”-ohjesivu. Älä sulje tätä sivua ennen kuin olet varmistunut, että sähköpostiisi on tullut vahvistusviesti rekisteröitymisestä. Voit tarvittaessa lähettää vahvistusviestin uudelleen valitsemalla oikeasta yläkulmasta ”paina tästä”:
  5. Sähköpostiisi tulee vahvistuslinkki, jota klikkaamalla käyttäjätili aktivoituu:
  6. Vahvistamisen jälkeen voit kirjautua Pelipaikkaan sähköpostiosoitteella ja salasanalla. Kirjautumisen jälkeen aukeaa ”Käyttäjän etusivu”:
  7. Etusivulta voit valita halutun toiminnon:
  • Rekisteröi itsesi
    • valitse, mikäli kyseessä on uusi rooli pelaajana, valmentajana, erotuomarina, joukkueen tai seuran toimihenkilönä
  • Alaikäisen lapsen rekisteröinti
    • valitse, jos kyseessä täysin uusi pelaaja ja rekisteröinti
  • Liitä aiempaan rekisteröintiin
    • valitse, mikäli haluat liittää järjestelmässä jo olevan henkilön tiedot (esim. alaikäinen lapsi käyttäjätilisi alle
  • Hae käyttöoikeuksia (vain seurakäyttäjille)
  1. Suostumus henkilötietojen käsittelyyn tapahtuu jonkin yllä olevan toiminnon kautta. Vanhoille käyttäjille aukeaa pop up-ikkuna ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä, jossa tulee hyväksyä ehdot, jotta kirjautuminen on mahdollista. Uusilta käyttäjiltä ehdot kysytään rekisteröitymisen yhteydessä (kts. kohta 3.)

2. Liitä aiempaan rekisteröintiin (esimerkki):

Valitsemalla ”liitä aiempaan rekisteröintiin” voit liittää järjestelmässä jo olevan henkilön tiedot käyttäjätilisi alle. Kyseessä voi olla esimerkiksi alaikäinen lapsesi, jonka seurasi on rekisteröinyt aiemmin järjestelmään.

Liittäminen tapahtuu PalloID-numerolla ja syntymäajalla. Mikäli et tiedä PalloID-numeroa, niin voit kysyä sitä seuraltasi tai Pelipaikan tukipalvelusta . Huomioithan että syntymäaika pitää olla ”käänteisessä” muodossa (VVKKPP) eli esim. ”1.6.1960” tulee syöttää ”600601”.

Ennen liittämistä sinun tulee hyväksyä Pelipaikan ehdot liitettävän henkilön osalta (joko itse tai alle 16-vuotiaan lapsen puolesta). Hyväksymällä ehdot suostut oman / lapsesi jäsenyyden johdosta kerättävien henkilötietojen käsittelemiseen.

3. Uusi rekisteröinti (esimerkki):

Mikäli kyseessä on täysin uusi rekisteröinti eikä kyseistä henkilöä ole vielä järjestelmässä millään muullakaan roolilla, tulee valita ”Rekisteröi itsesi” tai ”Alaikäisen lapsen rekisteröinti”. Molempien valintojen aukeaa uusi näkymä, josta pääset syöttämään tarvittavat tiedot. Vastaavasti ennen kuin tiedot voidaan tallentaa järjestelmään, tulee ehdot hyväksyä. Hyväksymällä ehdot suostut oman / lapsesi jäsenyyden johdosta kerättävien henkilötietojen käsittelemiseen.

4. Kun käyttäjätiliin on liitetty vähintään yhden henkilön tiedot, vaihtuu etusivuksi ”Omat rekisteröintini” -näkymä:

5. Pääset navigoimaan ”Käyttäjän etusivun” ja ”Omat rekisteröintini” -näkymän välillä klikkaamalla oikeasta yläkulmasta asetukset-ratasta: