Helsingin piiri

Peli-illat

Vuoden 2017 aikataulut ja ohjeet päivitetään maaliskuun aikana. Kokonaisuus tulee olemaan hyvin samanlainen kuin viimevuonna, jonka ohjeet voi lukea alta.
Ilmoittautumisten ajankohdat tulevat myös ajoittumaan samoihin aikoihin kuin viimevuonna, mitä voi käyttää alustavana aikatauluna ilmoittautumisten ja joukkueen toiminnan suunniteluun.

Peli-illat 2016

Tulevalla kaudella joukkueet ilmoittautuvat peli-iltoihin kahdessa jaksossa. Syksyn peli-illat on määrätty ikäluokittain ennakkoon, oman ikäluokan vuorot näkee täältä.

  Viikot Pvm Ilm. alkaa Ilm. päättyy Pelipäivät julk. Palvelutunnus
1. jakso vk 18-25 2.5.-22.6. 4.4. 17.4. 25.4. PI16VK1825
2. jakso vk 33-39 15.8.-29.9. 17.6. 31.7. 4.8. PI16VK3339

Peli-iltoja pelataan F8 (P08), F7 (P09), TF8 (T08) ja TF7 (T09) -ikäluokissa. 2010-syntyneet voivat myös ilmoittautua, mutta pelaavat tällöin lähtökohtaisesti vuotta vanhempien kanssa. Näiden lisäksi peli-iltamahdollisuus tarjotaan myös F9 (s. 2007) joukkueille.
Huom! F8 -ikäluokan tason 1 joukkueet ovat omassa piirisarjassaan eivätkä lähtökohtaisesti osallistu peli-iltoihin!

Kevään ja syksyn peli-illat asetellaan kerralla. Joukkueille ilmoitetaan yllä mainittuna ajankohtana peli-illat, joihin heidät on valittu pelaamaan. Otteluohjelmat julkaistaan aina viimeistään viikko ennen peli-iltaa.
Kaikki peli-illat alkavat klo 17:30 ja päättyvät 20:15.

Joukkueet ilmoittautuvat entiseen malliin etapahtumien kautta. Ilmoittautumisen yhteydessä joukkue ilmoittaa ikäluokkansa, tasonsa sekä valitsee kaikki päivät, joina joukkue pystyy osallistumaan peli-iltaan. Jokaisen joukkueen täytyy ilmoittautua erikseen, eli jos samalla joukkueella on kaksi peliryhmää (esim. siniset ja keltaiset) tulee ilmoittautuminen tehdä molempien peliryhmien osalta.

Kun ilmoittautuminen on päättynyt, ei etapahtumien kautta voi enää ilmoittautua. Jälki-ilmoittautumisia voi tehdä sähköpostitse topias.tuira@palloliitto.fi. Tällöin ei voida taata joukkueen osallistumista, vaan myöhässä ilmoittautunut joukkue pääsee mukaan jos tilaa löytyy.

Ilmoittautuminen yksittäiselle päivälle ei takaa, että joukkueella on peli tuona päivänä!

Ottelumäärät ovat epätasaiset päivien kesken; suurin osa peli-illoista on keskiviikkoisin ja muutamaa lukuunottamatta kaikki nurmi- ja jalkapallonurmikenttien peli-illat pelataan keskiviikkoisin. Mitä useampi vaihtoehto joukkueella on viikon aikana, sitä todennäköisempää on että peli-ilta tuolle viikolle asetellaan. Kun ilmoittautuminen on päättynyt, suhteutetaan tarjolla olevat kentät ilmoittautumismääriin minkä jälkeen peli-iltoja aletaan asettelemaan. Tämän vuoksi ei ole ennakkoon tiedossa, mikä ikäluokka pelaa esim. tiettynä tiistaipäivänä päivän ainoalla kentällä.

Peli-iltojen otteluohjelmat tehdään niin, että kaikki joukkueet saavat lähtökohtaisesti saman verran pelejä. Tällä pyritään välttämään edelliskausilta tuttua tilannetta, jossa hitaammin reagoivat eivät enää mahtuneet mukaan.

Olosuhteet

Ilmoittautuneet joukkueet pyritään jakamaan tasapuolisesti olosuhteiden puolesta. Suurin osa peli-illoista on edelleen hiekkakentillä (Lassila & Jakomäki). Jalkapallonurmikenttiä on käytössä kolme (Kivikko, Koskelantie ja Munkkiniemi) ja nurmikenttiä kaksi (Töölön pallokentät 1 & 2).
Pyrkimys on, ettei yksikään joukkue joudu pelaamaan pelkkiä hiekkapeli-iltoja, vaan tekonurmelle pääsee vähintään kerran kaudessa.
Nurmivuoroja ei ole rajattomasti, vaan jokaiselle ikäluokalle järjestetään lähtökohtaisesti yksi nurmipeli-ilta. Joukkueet kyseisestä ikäluokasta peli-iltaan valitaan lähtökohtaisesti niin, että samasta seurasta ei osallistu kuin yksi joukkue.