Helsingin piiri

P13 SPL-lopputurnaus

Helsingin piiri järjestää Pajulahdessa 10.-13.8.2017 valtakunnallisen lopputurnauksen ensimmäistä kertaa P13-ikäluokalle. 

Turnaukseen saavat osallistumisoikeuden seuraavat joukkueet (16kpl):

Etelä-Länsiliigan sijoille 1-8 sijoittuneet
Hki/Uusimaa aluesarjan voittaja
Tre/Länsi -karsinnan voittaja (alueliigan voittaja vs. paras alueen joukkue ELL:sta sijoilta 9. – 12.)
Puolen Suomen Liigan sijoille 1- 5 sijoittuneet
Bremenin aluejoukkue

Turnaus järjestetään Pajulahden urheiluopistolla Nastolassa. Joukkueille on varattu majoituskiintiöstä 20+4 paikkaa per joukkue. 

Joukkueiden tulee ilmoittautua turnaustoimistoon torstaina 10.8. klo 18 mennessä. Turnauksen avajaiset järjestetään samana iltana ja tuolloin järjestetään myös lohkoarvonta. Pelit alkavat perjantaiaamuna klo 9:00. Pelit pelataan kahdella nurmikentällä ja yhdellä tekonurmikentällä. 

Osallistumismaksu on 300 euroa. Tämän lisäksi joukkueet maksavat omat majoitus- ja ruokailukulunsa. 

 

Kilpailun sääntöjä 2017

Pelaajalla tulee olla edustusoikeus seurassa, jota hän näissä kilpailuissa edustaa. Poikkeuksena on tilanne, jossa kilpailuun osallistuvien seurojen välillä on piirin hyväksymä yhteisjoukkuesopimus. Myös piirin myöntämät kaksoisedustusluvat kahden eri seuran välillä ovat voimassa. Yhteisjoukkueen toiminnan tulee käsittää vähintään yksi sarjakausi, eikä sitä voida perustaa vain erilliseen yksittäiseen kilpailuun tai sen karsintaan osallistumiseksi. Yli-ikäisten käyttö kilpailumääräysten mukaan. Yhdellä seuralla voi lopputurnauksessa olla vain yksi joukkue.

Ottelujen peliaika on 2x25 minuuttia. Ottelut pelataan 3 pallon systeemillä. Jokainen joukkue on velvollinen asettamaan otteluissa pallopojat/-tytöt oman maalinsa taakse. Jos jatkopelit päättyvät tasan, voittaja ratkaistaan suorittamalla rangaistuspotkukilpailu. Rangaistuspotkukilpailu suoritetaan kolmella laukojalla. Mikäli kolmen laukojan jälkeen kilpailu ei ole ratkennut, jatketaan pelaaja kerrallaan ”äkkikuolema” -menetelmällä. Kaikki laukojat valitaan varsinaisen peliajan päättyessä kentällä olleista pelaajista. Turnauksen finaalissa pelataan tasatuloksen sattuessa ennen rangaistuspotkukilpailua 2x10 min jatko-ottelu. Finaaliottelua ennen suoritetaan pelaajien esittely ja joukkueiden kättelyt.

Varoitukset ovat turnauksessa ottelukohtaisia. Karsinnoissa saadut varoitukset eivät vaikuta lopputurnauksessa. Kentältäpoisto kahdella varoituksella aiheuttaa yhden ottelun pelikiellon. Myös suorasta kentältäpoistosta aiheutuu yhden ottelun pelikielto, ellei erotuomari tee raporttia erityisen törkeästä rikkeestä. Tällöin kilpailun jury voi tuomita lisärangaistuksia.