Helsingin piiri

Erotuomaritoiminta

20110520_avustava_erotuomari.jpg"Jokaista ottelua johtaa erotuomari, jolla on täysi toimivalta soveltaa sääntöjä siinä ottelussa, johon hänet on määrätty."

Jalkapalloerotuomareita on Helsingissä noin neljäsataa. Toimimme futismatsien erotuomareina ja avustavina erotuomareina. Kauden aikana hoidamme kaikkiaan noin 14 000 tehtävää.

Piirin nuorimpien (7-8 vuotiaat) peli-illoissa pelinohjaajina toimivat C14/C15 joukkueiden pelaajat, jotka on kaikki koulutettu tähän tehtävään. Koulutetut erotuomarit toimivat pelinohjaajina 9-11 vuotiaidenLeikkimaailman otteluissa.

Muutamat erotuomarit ovat edenneet Veikkausliigaan asti ja tähtäävät kansainvälisille kentille. Useimpien vaativimmat haasteet ovat piirin sarjojen tehtäviä, joissa myös voi kokea palkitsevia onnistumisen elämyksiä.

Kaikkia meitä yhdistää rakkaus lajiin. Toimimme hauskan ja antoisan, mutta myös vaativan ja vastuullisen harrasteen parissa.

Me johdamme ottelua sääntöjä soveltaen. Me myös vahvistamme ottelun lopputuloksen ja ilmoitamme sen kilpailun järjestäjälle. Piirin järjestämissä sarjoissa ilmoitamme ottelun tuloksen piiritoimistolle.
 

Helsingin piirin erotuomarivaliokunta 2017

Nimi Vastuualue
Mikko Aitkoski Puheenjohtaja
Sami Juselius Varapuheenjohtaja, ylemmän tason erotuomarit (M3-M4, M2 AET)
Jyrki Filppu Futsalkoulutus, futsalluokitukset
Jukka Forsman Seurayhteistyö
Ömer Güven Alemman tason erotuomarit (M5-M7)
Hanna Kapiainen Tyttö- ja naiserotuomarit
Oskari Tuomi Nuoret erotuomarit
Harry Tuominen Kuntotestit
Jari Vanhanen Koulutus, tarkkailu
Jari Virtala Futsaltarkkailu, futsalluokitukset
Topias Tuira Esittelijä, sihteeri