Harjoittelu

Lasten joukkueharjoitus koostuu alkuverryttelystä tai oheisharjoittelusta, itse harjoituksesta sekä harjoituksen jälkeen tehtävästä oheisharjoittelusta.

20120523_kapa-united_02_11.jpgOn tärkeää, että joukkueelle varattu harjoitusaika voidaan hyödyntää tehokkaasti eikä kenttäaikaa tarvitse käyttää niihin harjoituksen osioihin, jotka voidaan suorittaa kentän ja varsinaisen joukkueharjoituksen ulkopuolella. Kotitehtävät voidaan ottaa omatoimista harjoittelua aktivoivaksi osa-alueeksi. Kotitehtävät voivat olla harjoitusjakson teemaan liittyviä jalkapallotaitoa tukevia tehtäviä. Valmentaja, muistathan tarkistaa kotitehtävät aika ajoin.

Oheisharjoittelulla tarkoitetaan varsinaiseen joukkueharjoitukseen valmistavia tai harjoituksesta palauttavia koordinaatio- ja motorisia harjoitteita, hyppelyjä, juoksuja, askelluksia tai pallon kanssa tehtäviä syöttö-, kuljetus- ja pienpeliharjoitteita, jotka on mahdollista tehdä myös kenttäalueen ulkopuolella. Useat oheisharjoitteina tehtävät koordinaatio- ja motoriset harjoitteet on mahdollista suorittaa myös pallon kanssa. Yli 10-vuotiailla oheisharjoitteluun voidaan ottaa mukaan säännöllinen fyysinen harjoittelu liikkuvuuden, kehonhallinnan, nopeuden, ketteryyden ja kimmoisuuden kehittämiseksi.

Harjoittelun määrä lisääntyy pelaajan iän karttuessa. U7-ikäluokassa jalkapalloharjoittelua ja pelaamista tulee olla yhteensä 8 - 10 tuntia viikossa. Näistä suurin osa on henkilökohtaista harjoittelua ja pihapelejä. U10-11 -ikäluokassa harjoittelun ja pelaamisen määrä voi olla jo tuplasti enemmän.

SUOSITUKSET

- U7
60 - 75 min. / harjoitus

U8 - U9
75 - 90 min.

U10 - U11
90 - 120 min.

Harjoituksen aloitus

  • Kerro harjoituksen sisältö lyhyesti
  • Tarkista aika ajoin antamasi tehtävät / kotiläksyt

Alkuverryttely /
Oheisharjoittelu

10 min. pallon kanssa ennen kenttää

10 min. pallon kanssa ennen kenttää

20 - 30 min. oheisharjoittelu ennen kenttää

Harjoittelun kenttäosio

20 min. pienpelit / futisleikit

20 min. pienpelit / futisleikit

20 min. pienpelit / teema

20 min. jalkapallotaito

20min. jalkapallotaito

20 min. jalkapallotaito

20 min. pienpelit

30 min. pienpelit / teema

30 min. pienpelit / teema

Oheisharjoittelu ja harjoituksen päätös
  • Varmista että kaikki ymmärtävät vielä kerran mitä harjoiteltiin
  • Oheisharjoittelu ja vinkit kotona tehtäviin harjoitteisiin