Eteläliiga

Kaudella 2021 Eteläinen alue on vastuussa järjestelyistä.

Eteläliigassa noudatetaan Palloliiton sääntöjä ja määräyksiä, ellei näissä Eteläliigan erillismääräyksissä toisin määrätä.

SARJAT 

Taulukon alla ovat kaikkia ikäluokkia koskevat säännöt. Tarkemmat ikäluokkakohtaiset säännöt avautuvat painamalla alla olevasta taulukosta kyseistä ikäluokkaa.

Ikäluokka Peliaika Pelimuoto Pelaajamäärä Vaihtotapa
P12 2x35min 8v8 8+8 edestakaiset
P13 2x35min 11v11 11+7 edestakaiset
P14 2x40min 11v11 11+7 edestakaiset
P15 2x40min 11v11 11+7 edestakaiset
T13 2x35min 8v8 8+8 edestakaiset
T14 2x40min 11v11 11+7 edestakaiset
T15 2x40min 11v11 11+7 edestakaiset

Yli-ikäinen pelaaja 

Palloliiton kilpailumääräysten mukaan, ei alueellisia poikkeuksia.

Kurinpito, peli- ja toimitsijakiellot

Otteluiden mahdolliset kurinpitoasiat käsitellään kilpailun järjestävän alueen kurinpitoelimessä. Huomioikaa, ettei pelaaja voi pelata pelikiellon aikana eikä valmentaja toimia toimitsijakiellon aikana toisen joukkueen virallisissa otteluissa. 
Alla olevasta taulukosta näkyy kuinka monen ottelun pelikielto on automaattisesti seurauksena kentältäpoistosta. Pituus 0-1 ottelua riippuu rangaistuksen koodista.
Alla esitetyn lisäksi lisärangaistukset ovat mahdollista kurinpitokäsittelyssä.

Koodi P/T12-15
H 1
I 1
J 1
K 0
L 0
M 1
N 0

Alla kentältäpoistojen koodit:
H raaka peli
I väkivaltainen käytös
J vastustajan, tai jonkun muun päälle sylkeminen
K vastustajan maalin, tai ilmeisen maalintekomahdollisuuden estäminen pelaamalla palloa tarkoituksellisesti käsin
L kohti vastustajan maalia liikkuvan vastapelaajan ilmeisen maalintekomahdollisuuden estäminen rikkomalla tätä vapaa- tai rangaistuspotkun aiheuttamalla tavalla
M hävytön, loukkaava tai solvaava kielenkäyttö ja/tai eleet
N toinen varoitus samassa ottelussa

Olosuhteet ja pallot

Kaikki ottelut tulee pelata nurmella tai tekonurmella. Ottelut pelataan kolmen (3) pallon järjestelmällä. Molemmat joukkueet vastaavat oman maalin takana olevan varapallon välittömästä takaisin toimittamisesta (vaihtopelaajat).
Pelikentän tulee olla 11v11 pelimuodolla minimissään 95 m x 55 m, kentän kokovaatimus koskee myös sarjan karsintoja.
Pelikentän tulee olla 8v8 pelimuodolla minimissään 63 m x 45 m ja saa olla maksimissaan 70 m x 50 m. Pelikentän kokovaatimus koskee myös sarjan karsintoja.

Erotuomarit

Kaikkiin 11v11-otteluihin asetellaan erotuomarikolmikot. 8v8-otteluihin asetellaan yksi erotuomari.
Erotuomariasettelusta vastaa kotijoukkueen alue. Kotijoukkue on velvollinen varmistamaan TASO:sta viimeistään viikko ennen ottelua, että otteluun on aseteltu erotuomarit.

Luovutukset

Sarjoissa ei sallita luovutuksia. Sarjasta ei voi luopua sarjapaikan vahvistamisen jälkeen ennen sarjan alkua eikä kevät- ja syyskierroksen välissä.
Mahdollisesta luovutuksesta/luopumisesta seuraa Palloliiton erillismaksujen mukainen sakko eikä kyseisen seuran joukkueet saa osallistua seuraavalla kaudella Eteläliigaan missään ikäluokassa.
Jos ottelu jää pelaamatta, niin asiasta pyydetään selvitys seuralta ja peli voidaan määrätä uudelleen pelattavaksi. Tällöin pelin kuluista vastaa luovuttanut joukkue. Jos ottelua ei määrätä uudelleen pelattavaksi, joukkue suljetaan sarjasta.
Edelliskauden menestyksellä ansaittua sarjapaikkaa ei tarvitse ottaa vastaan. Asiasta on ilmoitettava kyseisen joukkueen omalle alueelle 31.10. mennessä pois lukien karsintoihin osallistuvat joukkueet.

Otteluohjelma ja tulospalvelu

Sarjan virallinen otteluohjelma ja tulospalvelu löytyvät Palloliiton tulospalvelusta. Joukkueiden tulee varmistaa, että ottelutiedot ovat oikeat virallisessa ohjelmassa.
Otteluissa käytetään TASO:n tulospalvelun LIVE-seurantaa, josta vastaa ottelun kotijoukkue. Erotuomari vastaa, että ottelun lopputulos on ilmoitettu TASO:on oikein.

Ottelupöytäkirjat

Sarjan virallinen otteluohjelma löytyy TASOsta. Joukkueiden tulee varmistaa, että ottelutiedot ovat oikeat virallisessa ohjelmassa.
Otteluissa käytetään TASO:n tulospalvelun LIVE-seurantaa, josta vastaa ottelun kotijoukkue.  
Ottelun jälkeen molempien joukkueiden edustajien tulee käydä tilastomerkinnät läpi yhdessä erotuomarin kanssa, jotta ne ovat varmasti oikein. Ohjeet, joita sähköisen pöytäkirjan käytössä tulee noudattaa, löytyvät Suomen Palloliiton verkkosivuilta.