Ykkösessä täysi kierros vielä ennen juhannusta

Tänään keskiviikkona pelataan viisi ottelua – piikkipaikka saattaa vaihtua Oulunkylässä.

Olli Hakanpään PIF tarvitsee pisteitä.Kuva: Ⓒ Kalevi Hämäläinen /SPL

22.6.2022 klo 09:37

PIF – FF Jaro
Ke 22.6. 18:30, Pajbacka

Sarjanousijan tappioputki sai jatkoa PEPO:n vieraana. Häviö oli kuudes peräkkäinen ja jälleen yhdellä maalilla – tälläkin kertaa PIF ehti käydä johtoasemassa. Kotijoukkueen tilannetta Jaro-pelin alla hankaloittaa se, että Tomas Hradecky on pelikiellossa.

Jarolla jäi niin ikään paljon hampaankoloon viime kierroksesta. Joukkue johti KTP:tä vielä lisäajan kynnyksellä, mutta kotkalaiset nousivat tasoihin halvalla maalilla. Kun PEPO voitti oman ottelunsa, pitää enää parempi maaliero pietarsaarelaiset putoamisviivan yläpuolella. Adam Vidjeskog on pelikiellossa Piffeniä vastaan.

Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko

KPV – EIF
Ke 22.6. 18:30, Kokkolan keskuskenttä

KPV koki todellisen selkäsaunan Turussa, kun TPS nuiji vieraansa maalein 5–0. Tepsi ratkaisi pelin jo avausjaksolla, ja kokkolalaiset joutuivat pitkälle kotimatkalle ilman pisteitä. Kaiken lisäksi Kyle Curingan korttitili täyttyi, ja puolustaja on sivussa keskiviikkona. Edellisessä kotipelissään KPV onnistui kaatamaan Jaron – palaako joukkue pistekantaan EIF:n isäntänä?

EIF nousi sarjakolmoseksi todella komean voiton jälkeen. Adam Larsson sekä Alexander Forsström osuivat kumpikin kahdesti, ja molemmilla oli paikkansa lisämaaleihin – EIF:n hyökkäyspeli oli SJK Akatemiaa vastaan rautaa. Tammisaarelaisryhmä on hieman yskähdellen alkaneen kauden mittaan saanut pelinsä hyvään kuntoon, ja tulosta on tullut.

Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko

KTP – PK-35
Ke 22.6. 18:30, Arto Tolsa Areena

Kotkalaisten viikko oli varsin kaksijakoinen, sillä viikko sitten joukkue otti upean voiton Gnistanista, mutta viikonloppuna tuloksena oli tasapeli Pietarsaaressa. KTP toki tuli Jaron vieraana kahdesti tasoihin, eikä tappio ollut kaukana. Voitto PK-35:stä pitäisi nousua hakevan joukkueen hyvissä asemissa sarjan kärkipäässä.

Pallokerho oli pitkään kiinni kauden toisessa voitossaan, mutta JäPS kiri kahden maalin etumatkan kiinni toisella jaksolla. PK-35:llä oli 2–1-johtoasemassa mahdollisuus kasvattaa johtoa rangaistuspotkusta, mutta ylärima piti vieraat pelissä. Joukkueen hyökkäyspeli ei ole toiminut alkukaudella aivan odotetulla tavalla – merkkejä paremmasta kuitenkin näkyi viikonloppuna.

Lipunmyynti
Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko

Gnistan – TPS
Ke 22.6. 18:30, Oulunkylän tekonurmi

Gnistan nappasi viime viikon otteluistaan vain yhden pisteen, mutta joukkue majailee sarjakakkosena. Kipinä osoitti luonnetta Mikkelissä, jossa se nousi tasapeliin loppuhetkillä – sankarina oli jälleen brassi, tällä kertaa Fabian de Abreu. Edellisessä kotipelissään Gnistan murskasi PEPO:n 5–0, mutta vieraspeleissä ei aivan vastaavaa tulitusta nähty.

Tepsin satavuotisjuhlat sujuivat näytöstyyliin, ja moni pelaaja sai onnistumisia. Joukkue onnistui pitämään jälleen maalinsa puhtaana – Jere Koposella on kuudesta viime sarjaottelusta neljä nollapeliä. Vieraista TPS on hakenut kovia päänahkoja, mutta onnistuuko ryöstöretki pääkaupunkiin? Viime syksynä joukkue pystyi venymään voittoon Gnistanin vieraana.

Lipunmyynti
Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko

JäPS – MP
Ke 22.6. 18:30, Järvenpään keskuskenttä

JäPS:n tappioton putki venyi cup-pelit mukaan lukien jo kahdeksan ottelun mittaiseksi, kun joukkue nousi taistelutasapeliin Pihlajamäessä. Avausjakso oli järvenpääläisiltä heikko, mutta toisella puolikkaalla joukkue pelasi viime viikoilta tutulla tasolla. Joukkueen puolustuksesta löytyy paha poissaolo, sillä Alieu Ceesay kärsii vielä pelikiellosta.

MP pelasi lauantaina jo kolmannen peräkkäisen tasapelinsä. EIF-kamppailun tapaan joukkue joutui tyytymään Gnistanin isäntänä pistejakoon, sillä takaiskumaali tuli vasta loppuhetkillä. Vasta kahdeksan ottelua tällä kaudella pelannut mikkeliläisjoukkue pelaa Järvenpäässä tärkeän ottelun – tappio voisi tarkoittaa valahtamista putoamisviivan alapuolelle.

Lipunmyynti
Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko

SJK Akatemia – PEPO
To 23.6. 18:30, OmaSp Stadion

SJK Akatemian kesäkuu on sujunut heikosti, sillä kauden mainiosti aloittanut sarjanousija on pelannut kolme viime ottelua voitoitta. Kahdeksassa ensimmäisessä pelissään Akatemia päästi vain kuusi maalia, mutta EIF:n vieraana verkko heilui viidesti – joukkue toki pelasi miltei koko toisen jakson vajaalla. Punaista katsellut Terry Yegbe on luonnollisesti sivussa torstain ottelusta.

PEPO otti historiansa ensimmäisen Ykkösen kotivoiton tärkeässä paikassa, kun se kaatoi Piffenin kotonaan vaikean alun jälkeen. Irfan Sadik viimeisteli jo kauden kuudennen osumansa, ja kärkimiestä voi jo nyt pitää hyvin onnistuneena hankintana. Akatemia on PEPO:lle tuttu vastus viime kauden Kakkoscupin finaalista, joka päättyi lopulta lappeenrantalaisjuhliin.

Lipunmyynti
Kotijoukkueen ennakko

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit