Ykkösen täysi kierros alkaa kahdella pelillä perjantaina

Kaikki ottelut näkyvät tuttuun tapaan Ruudusta.

Sekä MP että TPS palaa tänään kotinurmelleen.

Sekä MP että TPS palaa tänään kotinurmelleen.Kuva: Ⓒ Tiina Pirilä /SPL

15.7.2022 klo 13:13

MP – PEPO
Pe 15.7. 18:30, Mikkelin urheilupuisto

Mikkeliläisten tappioputki kasvoi maanantaina jo kolmen ottelun mittaiseksi. Vierastappio SJK Akatemialle oli MP:n kannalta karvas, sillä joukkueella oli monta maalipaikkaa – kuparinen rikkoutui viimein lisäajalla, jolloin se oli liian myöhäistä. PEPO:a vastaan joukkueen on palattava pistekantaan, jotta se ei valu putoamisviivan alapuolelle.

PK-35:tä isännöinyt PEPO nousi viime sunnuntaina 3–3-tasapeliin lisäajan maalilla. Dramaattinen ottelu olisi voinut kääntyä kummankin joukkueen voittoon – pistejako oli molemmille jo kauden viides. MP on PEPO:lle tuttu vastus Kakkosesta, mutta toisella sarjatasolla joukkueet eivät ole vielä kohdanneet. Vieraat matkaavat Mikkeliin ilman pelikiellosta kärsiviä Jeffrey Addaita ja Zachary Sukundaa.

Lipunmyynti
Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko

TPS – SJK Akatemia
Pe 15.7. 18:30, Veritas Stadion

TPS palasi voittokantaan paikallispelissä Piffenin vieraana. Sunnuntaina pelattu ottelu nosti turkulaiset 30 pisteeseen, kun otteluita on takana 14 – KTP hengittää sarjakärjen perässä, mutta kolmossijaan on jo yhdeksän pisteen matka. PIF-ottelun nollapeli oli Jere Koposelle jo kauden kahdeksas – pysyykö maali puhtaana myös tänään?

SJK Akatemian MP-voitto ennätysyleisön edessä päätti kuuden ottelun voitottoman putken. Samson Ebukan ruuti on ollut alkukaudella hyvin märkää, mutta vanhaa seuraansa vastaan nigerialaiskärki osui kahdesti – aukesiko ketsuppipullo nyt? Akatemia matkaa Turkuun revanssihengessä, sillä Tepsi haki täydet pisteet joukkueiden edellisestä kohtaamisesta.

Lipunmyynti
Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko

KPV – PIF
La 16.7. 17:00, Kokkolan keskuskenttä

KPV joutui taipumaan maanantaina KTP:n vieraana. Joukkueen omat virheet kostautuivat takaiskumaaleissa, eikä kokkolalaisten hyökkäyspeli toiminut toivotulla tavalla – koko kauden aikana KPV on tehnyt vain 13 osumaa eli vähiten kaikista Ykkösen joukkueista. Tästä huolimatta Christian Sundin miehistöllä on varsin mukavat asemat sarjataulukossa, ja joukkue voi nousta viikonloppuna jopa kolmen kärkeen.

PIF palasi sarjan jumbosijalle TPS-häviön myötä. Heinäkuu on ollut kuitenkin sarjanousijan kannalta erittäin onnistunut, kun kolmen ottelun saldo on kuusi pistettä. Matkaa viimeisen säilyjän paikalle on tällä hetkellä vain kolme pistettä, joten lähtökohdat ovat huomattavasti paremmat kuin muutama viikko sitten. Edellisessä KPV-ottelussa PIF kärsi 1–2-tappion – palaako joukkue lauantaina pistekantaan?

Kotijoukkueen ennakko

PK-35 – FF Jaro
La 16.7. 17:00, MagneCit Arena

PK-35:n kauden ensimmäinen vierasvoitto oli enemmän kuin lähellä, mutta Roope Huhtalan lisäaikatasoitus pilasi helsinkiläisten juhlat. Pallokerhon hyökkäysosasto on alkanut viimein lunastamaan odotuksia, sillä joukkue on mättänyt kolmessa edellisessä pelissään seitsemän maalia – tätä ennen verkot olivat heiluneet maali per ottelu -tahtiin. Kovavireistä Jaroa vastaan myös puolustuspelin on parannuttava edellisistä otteluista.

Jaro pelasi PK-35:n tavoin 3–3-tasapelin edellisessä ottelussaan. Severi Kähkönen nousi EIF-hattutemppunsa ansiosta maalipörssin kakkossijalle, ja kärkimies tuntuu olevan tällä hetkellä mahdoton pysäytettävä. Pietarsaarelaisten edellisestä tappiosta on kulunut reilu kuukausi – mikäli tulosta tulee samaan tahtiin myös tulevina viikkoina, joukkue voi hyvinkin taistella karsijoiden paikoista. Adam Vidjeskog on lauantaina pelikiellossa.

Lipunmyynti

EIF – JäPS
La 16.7. 17:00, Tammisaaren keskuskenttä

EIF:n johto suli Pietarsaaressa lisäajalla, ja joukkueen voitoton putki on nyt neljän ottelun mittainen. Positiivista Jaro-pelissä oli se, että tammisaarelaiset osuivat kolmesti ilman Adam Larssonia – Ilvekseen siirtynyt ruotsalaistähti on hankala korvattava, mutta lähtö avaa ovia uusille ratkaisijoille. Kauden aiemmassa JäPS-pelissä EIF tuhlasi paikkoja urakalla, ja tällä kertaa viimeistelyn on oltava tehokkaampaa.

Neljän ottelun tappioputki päättyi JäPS:n kannalta maukkaasti, kun Gnistan kaatui kotikentällä. Aleksi Ristola osoitti jälleen arvonsa sarjanousijalle viimeistellen isäntien kummankin osuman 2–1-voitossa. Järvenpääläisryhmä ei ole saanut vieraissa yhtä hyviä tuloksia kuin kotikentällään, mutta lauantaina joukkueella on iskun paikka. JäPS joutuu matkaamaan länteen ilman pelikiellosta kärsiviä Verneri Meriläistä sekä Olli Valtoa.

IF Gnistan – KTP
Su 17.7. 18:30, Oulunkylän tekonurmi

Gnistanin ailahtelevat tulokset saivat jatkoa maanantain JäPS-pelissä. Joukkueella onnistui luomaan maalipaikkoja, mutta viimeistely oli tällä kertaa hyvin heikkoa – kun Douglas Caé ei ole enää tekemässä maaleja, tarvitaan muilta ratkaisukykyä. Kärkipään ottelussa KTP:tä vastaan Kipinältä puuttuu toinenkin brassi, sillä Luquinhas on pelikiellossa.

KTP:n maali-ilottelu jatkui KPV:n isäntänä, ja voitto oli sarjakakkoselle jo neljäs peräkkäinen. Ilonaiheiden lisäksi joukkueella on myös loukkaantumishuolia, sillä profiilipelaajat Michael Ogungbaro sekä Mika ovat sivussa loukkaantumisten takia. Huippuvireisen KTP:n riveissä saatetaan nähdä sunnuntaina paluumuuttaja, sillä Valtteri Vesiaho on viimein pelikelpoinen.

Lipunmyynti

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit