Valtakunnalliset sarjat

Ykkösen runkosarjan loppu lähestyy – viikonloppuna viisi peliä

Viikonlopun kaikki ottelut näkyvät tutusti Ruudun välityksellä.

KTP:lla on mahdollisuus nousta Ykkösen kärkisijalle.

KTP:lla on mahdollisuus nousta Ykkösen kärkisijalle.Kuva: Mikko Mäkelä

26.8.2022 klo. 13:16

JäPS – PK-35
Pe 26.8. 18:00, Järvenpään keskuskenttä

Ylemmän loppusarjan paikasta taisteleva JäPS kärsi toisen peräkkäisen tappionsa, kun Jaro kaatoi järvenpääläiset 3–1. JäPS meni alussa johtoon, mutta kotijoukkue nousi rinnalle ja ohi – sarjanousijan matka Jaroon ja kolmossijaan on silti vain neljä pistettä. Punaista katsellut Ayuub Abdi ei luonnollisesti pelaa perjantain 75-vuotisjuhlaottelussa.

PK-35 jatkoi viime viikolla komeaa tappiotonta putkeaan. Derbyvoittokaan ei ollut kaukana, mutta Gnistan-peli päättyi jännittävien vaiheiden jälkeen 2–2-tasapeliin. Edellisen häviönsä heinäkuun puolivälissä kärsinyt Pallokerho majailee yhä viimeisen säilyjän paikalla – MP vaanii kuitenkin vain pisteen päässä. Derbyssä maalannut Hussein Mohamed ei ole mukana JäPS-ottelussa pelikiellon takia.

Lipunmyynti

Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko

KTP – FF Jaro
Pe 26.8. 18:30, Arto Tolsa Areena

KTP:lla on Tepsin kahden peräkkäisen pistemenetyksen ansiosta mahdollisuudet nousta sarjakärkeen. MP:lle tylyn 0–3-tappion puolitoista viikkoa sitten kokenut KTP käänsi kelkkansa muutamaa päivää myöhemmin, kun PEPO kaatui 2–0. Heinäkuun kuukauden pelaajaksi valittu Aleksi Tarvonen osui jälleen kahdesti – viekö Kotkan oma poika sarjakakkosen voittoon asti myös Jaroa vastaan?

JäPS-voitto oli jatkoa Jaron hyvälle elokuulle. Nyt joukkueella on kasassa seitsemän pistettä kolmesta pelistä, ja paikka ylemmässä jatkosarjassa on lähes varma – se on mainio saavutus Jaron heikon alkukauden huomioiden. Kauden edellisestä KTP-ottelusta Jaro-leiriin jäi ikävä maku, kun vieraat tulivat tasoihin loppuhetkillä – onnistuuko pietarsaarelaisryhmä tällä kertaa pilaamaan KTP:n juhlat?

Lipunmyynti
Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko

PIF – PEPO
La 27.8. 17:00, Pajbacka

Piffen ei onnistunut katkaisemaan tappioputkeaan tiistaina, kun SJK Akatemia nuiji sarjajumboa lukemin 4–0. Vierailla oli mahdollisuudet maalintekoon, eivätkä lukemat välttämättä kerro koko totuutta, mutta se ei joukkuetta lohduta. Neljäs peräkkäinen häviö tarkoitti, että matkaa putoamisviivaan on nyt yhdeksän pistettä – säilyminen vaatisi paraislaisilta todella kovaa temppua.

PEPO haki pari viikkoa sitten huipputärkeän voiton JäPS:sta, muttei onnistunut jatkamaan voittokannassa KTP:n isäntänä. Lappeenrantalaisryhmä on toiseksi viimeisenä, ja ylemmän jatkosarjan paikka on karannut ulottumattomiin, mutta säilyminen on kuitenkin yhä täysin mahdollista. Lilapaitojen kannattajat odottavat innolla, milloin Usman Sale pääsee irti – ehkä jo lauantaina?

SJK Akatemia – EIF
La 27.8. 17:00, OmaSp Stadion

SJK Akatemian pitkä voitoton putki katkesi komeasti Piffenin isäntänä. Sarjanousijan kauden parhaimpiin pelaajiin lukeutuva Oskar Pihlaja oli jälleen tärkeässä roolissa, ja uudet hankinnat Weslen Junior sekä Babacar Fati tekivät mainiot debyytit. Pääsy ylempään jatkosarjaan ei ole voitosta huolimatta Akatemian omissa käsissä, mutta voittamalla molemmat jäljellä olevat ottelunsa joukkue voi yltää kuuden joukkoon.

EIF teki viime viikolla kovan tempun, kun se nousi kahden maalin tappioasemasta tasapeliin Tepsin vieraana. Kauden mittaan otteitaan parantanut Kevin Moihedja osui kahdesti – piste voi osoittautua tammisaarelaisten kannalta tärkeäksi. Joukkueen edellisestä tappiosta on ehtinyt kulua yli kuukausi, ja uusi päävalmentaja Filipe Pedro on saanut suojattiensa pelin rullaamaan mukavasti.

Lipunmyynti
Kotijoukkueen ennakko

Gnistan – MP
Su 28.8. 18:30, Mustapekka Areena

Gnistan on välttänyt viime viikkoina tappiot, mutta kolme joukkueen edellisestä pelistä on päättynyt pistejakoon – pisteitä on ollut tarjolla kenties enemmänkin. Sarjanelonen on MP:tä vastaan kovassa paikassa, kun historia huomioidaan, sillä ”Kipinän” edellinen sarjavoitto mikkeliläisistä on syyskuulta 2018. Rony Huhtala on sunnuntaina katsomossa pelikiellon takia.

Säilymistaisteluun ja putoamisviivan alapuolelle ajautunut MP on ottanut kahdesta edellisestä pelistään huipputärkeät neljä pistettä. Upeaa KTP-voittoa seurasi KPV-tasapeli, ja putoamisviivan parempi puoli on nyt pisteen päässä. Juha Pasojan miehistö on voittanut tällä kaudella vain kaksi vieraspeliä, ja viisi edellistä on päättynyt tappioon – kääntyykö kurssi Gnistanin vieraana?

Lipunmyynti

Miesten Ykkönen

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit