Valtakunnalliset sarjat

Ykkösen runkosarja lähestyy loppuaan – viikonloppuna pelataan täysi kierros

Kaikki ottelut näkyvät tutusti Ruudun välityksellä.

TPS ja MP päätyivät edellisessä kohtaamisessaan pistejakoon.

TPS ja MP päätyivät edellisessä kohtaamisessaan pistejakoon.Kuva: Ⓒ Tiina Pirilä /SPL

12.8.2022 klo. 14:34

KTP – SJK Akatemia
Pe 12.8. 18:30, Arto Tolsa Areena

KTP palasi viime viikolla voittokantaan, kun Piffen kaatui vieraissa selvästi 4–1. Ero yhden ottelun enemmän pelanneeseen Tepsiin kaventui kolmeen pisteeseen, joten kotkalaisilla on perjantaina mahdollisuus nousta jopa kärkipaikalle. SJK Akatemia näytti edellisessä kamppailussa, ettei se ole helppo voitettava – Seinäjoella päädyttiin kesäkuussa 1–1-tasapeliin.

SJK Akatemian voitoton putki venähti viime viikolla viiden ottelun mittaiseksi, kun se kärsi 3–4-kotitappion JäPS:lle. Sarjanousijoiden välinen kamppailu olisi voinut kääntyä kumman tahansa voitoksi, mutta isännille jäi lopulta luu käteen. Akatemia tarvitsee lisäpisteitä mielellään jo KTP:n vieraana, mikäli se mielii ylempään jatkosarjaan – tällä hetkellä kuudes sija on neljän pisteen päässä.

Lipunmyynti
Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko

TPS – MP
Pe 12.8. 18:30, Veritas Stadion

TPS kärsi reilu viikko sitten yllättävän tappion, kun PK-35 kaatoi sarjakärjen kotikentällään. 1–2-häviö oli Tepsille kauden ensimmäinen vieraissa – joukkue kärsi pistemenetyksen myös edellisessä vieraspelissään. Viime aikoina maalijyvänsä löytänyt Albijon Muzaci joutuu huilaamaan MP-ottelun pelikiellon takia, minkä lisäksi turkulaisilla on muutamia loukkaantumisia. Löytyykö ryhmästä uusia ratkaisijoita?

Mikkeliläiset päättivät kolmen ottelun tappioputkensa EIF:n isäntänä. Joukkue nousi loppuhetkillä 2–2-tasapeliin, ja matkaa viimeisen säilyjän paikalle on nyt kolme pistettä – MP tosin on pelannut ottelun kilpailijoitaan vähemmän. Edellisessä TPS-ottelussa MP pakotti ennakkosuosikin tasapeliin, kun joukkue osui jälleen kerran loppuhetkillä.

Lipunmyynti
Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko

Gnistan – FF Jaro
Pe 12.8. 18:30, Mustapekka Areena

Gnistan päätti parin ottelun voitottoman sekä maalittoman putkensa PEPO:n vieraana. Kolmen pisteen myötä ”Kipinä” on neljännellä sijalla tasapisteissä FF Jaron sekä JäPS:n kanssa – Jaro-kamppailusta ei näin panoksia puutu. Komean osuman PEPO-ottelussa viimeistelleen Rony Huhtalan korttitili on täynnä, eikä hyökkääjä ole käytettävissä perjantaina.

Jaro palasi viime viikolla niin ikään voittokantaan. Pietarsaarelaiset olivat tylyjä derbyisäntiä KPV:lle, joka taipui keskuskentällä puhtaasti 3–0. Gnistanin vieraaksi Jaro lähtee revanssi mielessään, sillä helsinkiläiset hakivat kauden avauskohtaamisesta 2–0-voiton. Jaro on ollut viime vuodet niskan päällä, kun keskinäisiä otteluita on pelattu, sillä kyseinen voitto oli Gnistanin ainoa Jarosta Ykkösessä.

Lipunmyynti
Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko

JäPS – PEPO
Pe 12.8. 18:30, Järvenpään keskuskenttä

Hurjaa kautta pelaava JäPS onnistui kukistamaan SJK Akatemian seitsemän maalin trillerissä. Neljä eri järvenpääläispelaajaa onnistui maalinteossa, ja Reza Heidari syötti osumista kolme. JäPS on tällä hetkellä kuntopuntarin kärkijoukkue voitettuaan neljä viidestä edellisestä pelistään – mikäli sama tahti jatkuu, pelaa sarjanousija noususta Veikkausliigaan.

PEPO otti heinäkuun loppupuolella tärkeän tasapelipisteen Tepsiä vastaan ja vielä tärkeämmän voiton MP:n isäntänä, mutta kahdesta viime pelistä joukkue ei ole saanut pistettäkään – matkaa putoamisviivan yläpuolelle on vain viisi pistettä, joten kaikki on yhä mahdollista. Edellinen JäPS-peli päättyi lappeenrantalaisten kannalta suureen pettymykseen, kun 2–0-johto kääntyi toisella jaksolla 2–4-tappioksi. Nähdäänkö tänään revanssi?

Lipunmyynti
Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko

KPV – PK-35
La 13.8. 15:00, Kokkolan keskuskenttä

KPV:n heinäkuu päättyi kahteen voittoon sekä yhteen tasapeliin, mutta paikallispeli Jaroa vastaan päätti kokkolalaisten hyvän tulosvireen. Tylyä tappiota seurasi mukavat uutiset, kun KPV tiedotti ​Ishmael Yarteyn paluusta vihreään. Loppukausi näyttää, onko ghanalaistaituri yhä samassa vireessä kuin huikealla liigakaudella 2019.

PK-35 on yksi Ykkösen kovavireisimpiä nippuja, ja Pallokerho on ainoana joukkueena voittanut kaikki kolme edellistä otteluaan. Viimeksi helsinkiläisjoukkue kaatoi sarjakärki Tepsin – samassa tempussa on tällä kaudella onnistunut vain kaksi muuta joukkuetta. Tärkeitä maaleja viime viikkoina tehnyt Luis Rodriguez ei matkaa Kokkolaan pelikiellon takia.

Kotijoukkueen ennakko
Vierasjoukkueen ennakko

EIF – PIF
La 13.8. 17:00, Tammisaaren keskuskenttä

Tammisaarelaiset joutuivat pettymään MP:n vieraana, kun kaksi maalia riitti lopulta vain tasapeliin. Positiivista oli EIF:n kannalta se, että uusi lainakärki Felipe osui heti ensimmäisessä ottelussaan – brassi voi olla pätevä korvaaja Adam Larssonille. EIF majailee tällä hetkellä sijalla seitsemän, mutta ylempi jatkosarja on vain pisteen päässä.

Piffenin ahdinko jatkui KTP:n isäntänä, kun kotkalaiset marssivat selvään voittoon. Komea Gnistan-voitto nosti sarjanousijan osakkeita hetkellisesti, mutta parin tappion jälkeen tilanne on tukala – viimeisen säilyjän paikka on seitsemän pisteen päässä. EIF kukisti Piffenin joukkueiden edellisessä kohtaamisessa, ja tammisaarelaiset veivät voiton myös Ykköscupin ottelussa. Kolmas kerta toden sanoo?

Kotijoukkueen ennakko

Miesten Ykkönen

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit