Ykkösen pelaajat äänestivät Adam Larssonin toukokuun parhaaksi

AFC Eskilstunasta EIF:ään lainattu ruotsalainen on viimeistellyt alkukaudella jo kuusi sarjamaalia.

Larsson_juhlii_maalia

Adam Larsson on noussut kannattajien suosikiksiKuva: Patric Westerlund

5.6.2022 klo 11:00

EIF tiedotti tammikuun puolivälissä 22-vuotiaan Adam Larssonin hankinnasta. Hyökkäyspään monitaiturilla oli vyöllään otteluita Ruotsin toiselta ja kolmannelta sarjatasolta, mutta lopullinen läpimurto miesten peleissä oli tekemättä – tällä hetkellä Larsson on ainakin matkalla huippukauteen.

– Olin pelannut viime vuosina muutamassa eri joukkueessa, mutta koin, että kehitykseni polki hieman paikallaan. Päätimme etsiä seuraavaa pelipaikkaa ulkomailta, ja minulla oli muutamia vaihtoehtoja. Puhuin EIF:n Peter Haglundin kanssa, ja seura tuntui juuri sopivalta askeleelta. Jälkikäteen ajateltuna valintani oli juuri oikea, Larsson avaa.

Talven harjoitusotteluissa loistanut Larsson jatkoi maalitehtailuaan Ykköscupissa, jossa hän osui neljästi viidessä ottelussa. Larsson, Valdrin Rashica sekä Stanislav Efimov muodostivat kärkipään kolmikon, joka taatusti huomioitiin joka joukkueessa.

– He ovat todella taitavia pelaajia, jotka tekevät minun hommani peleissä helpommaksi. Pitkän harjoituskauden aikana tiedämme, mitä toiset meistä ajattelevat kentällä. Haluan nostaa esiin myös Yassin Daoussin, jonka kanssa yhteistyöni on toiminut erinomaisesti. Kaikki joukkuetoverini ansaitsevat tunnustusta.

Larssonin sekä EIF:n toukokuu alkoi voitokkaasti, ja ruotsalainen maalasi 2–1-voitossa FF Jaroa vastaan. Muutamaa päivää myöhemmin joukkue jäi maaleitta JäPS:n vieraana, mutta viikko tästä koitti paluu voittokantaan – Larsson teki isäntien molemmat osumat 2–1-voitossa PK-35:stä.

Maanantaina mies aloitti KTP-ottelussa vaihtopenkillä, mutta pääsi irti puolisen tuntia ennen päätösvihellystä. Larsson onnistui maalinteossa lopulta lisäajan kuudennella minuutilla – osuma oli Larssonille kauden kuudes ja nosti taiturin Ykkösen maalipörssin kärkisijalle.

– Maalimääräni on ihan hyvä, mutta olisin voinut tehdä useamman maalin. Etenkin JäPS-ottelussa viimeistelyni jätti toivomisen varaa. Pystyn parantamaan vielä pykälän verran – haluan näyttää, miten pelaan parhaimmillani.

Larsson on juhlinut useaa maalia ryntäämällä kannattajien syleilyyn. Tuuletuksissa on riittänyt tunnetta molemmin puolin, ja ruotsalainen on kehittänyt läheisen suhteen faneihin.

– Tammisaareen tulostani asti minusta on pidetty todella hyvää huolta. Aina, kun törmään kaupungilla kannattajiin, he ovat iloisia ja haluavat puhua jalkapallosta. Jalkapallo on Tammisaaressa tosi iso juttu, mikä on meille pelaajille hienoa, Larsson sanoo.

– Olen iloinen, kun pystyn tuomaan maaleillani iloa kannattajille. Haluan juhlia osumia heidän kanssaan myös jatkossa – se merkitsee sekä minulle että heille paljon.

Ennen perjantain otteluita EIF majailee sarjanelosena kolmen pisteen päässä piikkipaikasta. Joukkue lähti kauteen nousu mielessään – Larsson uskoo yhä siihen, että tavoite on saavutettavissa.

– Kaikki tietävät, että Ykkönen on tasainen sarja, eikä mistään ottelusta ole luvassa helppoja pisteitä. Meidän täytyy taistella joka pelissä täysillä ja edetä matsi kerrallaan – meillä on kaikki edellytykset nousuun, ja tavoitteemme on kaikille selkeä.

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit