Viikonloppuna nähtiin tasaisia Ykkösen otteluita

KTP nousi jo pisteen päähän sarjakärki Tepsistä.

PK-35:n Hussein Mohamed vastasi viihdyttävän paikallisottelun avausosumasta.

PK-35:n Hussein Mohamed vastasi viihdyttävän paikallisottelun avausosumasta.Kuva: Ⓒ Kalevi Hämäläinen /SPL

22.8.2022 klo 08:51

PEPO – KTP 0–2 (0–0)

Paikallispelin ensimmäinen laatupaikka tuli vieraiden Aleksi Tarvoselle, jonka puskun Jirko Sorsa onnistui torjumaan. Avausjakson puolivälissä oli Irfan Sadikin vuoro hakea avausmaalia – tällä kertaa KTP-vahti Anton Lepola teki vakuuttavan torjunnan. Muutamaa minuuttia myöhemmin Samu Suoraniemi laukoi vain niukasti ohi kotkalaisten maalin.

Isäntien Topi Pasilla oli toisen jakson alussa loistava paikka tehdä avausmaali, mutta viimeistely leijui yli maalin. KTP sen sijaan iski seuraavasta paikastaan – Matias Paavola, Antti Mäkijärvi sekä Aleksi Tarvonen pelasivat näyttävästi yhteen, ja Tarvonen viimeisteli avausosuman. Muutamaa minuuttia myöhemmin Tarvonen nikkasi 0–2-osuman h hyvästä keskityksestä.

KTP:n Rudinilson pyssytti tunnin pelin jälkeen ylärimaan, ja Sorsa nollasi heti perään Tarvosen läpiajon – PEPO ei saanut kunnon kiriä aikaan, joten pisteet matkasivat Kotkaan.

Ruudun kooste
Vierasjoukkueen raportti

FF Jaro – JäPS 3–1 (1–1)

Jaron Severi Kähkönen pääsi läpiajoon heti alkuminuuteilla, mutta Besart Mustafa torjui maalitykin yrityksen kulmaksi. 19. minuutilla JäPS siirtyi johtoon – Reza Heidari antoi keskityksen, jonka Antti Ulmanen puski taidokkaasti takakulmaan. Muutamaa minuuttia sitten Tino Palmasto liukastui JäPS-maalin edessä, ja Antonio Hotta pääsi rankaisemaan vieraita. Jaro oli lähellä siirtyä johtoon vielä avausjakson aikana, mutta Jim Myrevikin pusku pysähtyi ylärimaan.

Pietarsaarelaisten toinen osuma syntyi heti toisen jakson alussa. Myrevik hankki rangaistuspotkun, ja Kähkönen ampui kotijoukkueen johtoon. JäPS:n ilta hankaloitui 79. minuutilla, kun Ayuub Abdi katseli punaista korttia – Jaro oli pari kertaa lähellä viimeistä niittiä, ja se syntyi lopulta lisäajalla. Albin Björkskog sekä Benjamin Östman karkasivat kahdella nollaa vastaan -hyökkäykseen, joka päättyi Östmanin osumaan.

Ruudun kooste
Kotijoukkueen raportti
Vierasjoukkueen raportti

PK-35 – Gnistan 2–2 (2–1)

Vieraiden Jiri Koski joutui torjuntatöihin jo kolmannella minuutilla, kun Ville Salmikivi haki yläkulmaa. Hetkeä minuuttia myöhemmin Hussein Mohamed sai jalkansa vapaaksi ja laukoi komean 1–0-osuman Tommi Tainion syötöstä. Johto kesti vain muutaman minuutin – Rony Huhtala sai pallon kulmapotkuhässäkän päätteeksi ja tökkäsi Gnistanin tasoihin.

Fabian de Abreu puski pallon maaliin Yoshiaki Kikuchin 18. minuutin kulmapotkusta, mutta maali hylättiin kotiyleisön riemuksi. Pallokerho sen sijaan teki avausjakson lopulla maalin, joka hyväksyttiin – Ville Salmikivi liippasi Miguel Medinan vapaapotkun komeasti verkon perukoille.

Gnistan tuli uudestaan tasoihin reilun tunnin kohdalla, kun Kikuchin mainio syötti vapautti Momodou Sarrin läpi – kärkimies ei erehtynyt loistopaikasta. Jyri Kiuru oli muutamaa minuuttia myöhemmin viimeistellä vieraiden kolmannen, mutta Otso Knuuttila torjui hyvin. Kymmenisen minuuttia tästä Knuuttila pelasti PK-35:n, kun de Abreu haki maalia taidokkaalla ohjauksella. Kummallakin joukkueella oli paikkansa myös lisäajalla, mutta lisäosumia ei lopulta nähty.

Ruudun kooste
Kotijoukkueen raportti
Vierasjoukkueen raportti

MP – KPV 1–1 (0–0)

Sunnuntain kamppailun ensimmäinen maalipaikka tuli Kevin Beugrélle, jonka yrityksen vieraiden Ville Seppä nollasi hyvällä jalkatorjunnallaan. Seppä teki mainion torjunnan myös 39. minuutilla, kun Arjan Goljanhanpoor laukoi terävästi – toisessa päässä Willem Haapiaisella oli loistava tilaisuus tehdä pelin avausmaali juuri ennen taukoa, mutta tuoreen KPV-hankinnan viimeistely painui yli.

Maalihanat aukesivat viimein tunnin kohdalla, kun Charalampos Chantzopoulos tykitti itse hankkimansa rangaistuspotkun Otto Huuhtasen selän taakse. Muutamaa minuuttia myöhemmin Jonathan Dunyin karkasi läpiajoon, mutta MP-kapteenin viimeistely epäonnistui. Tasoitus nähtiin lopulta 81. minuutilla – Nuutti Laaksosen pitkä rajaheitto pomppi lopulta Väinö Vehkoselle, joka viimeisteli arvokkaan osuman lähietäisyydeltä.

Ruudun kooste
Kotijoukkueen raportti

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit