Maajoukkueet

Valakari ja Lingman: "Tavoitteena nousu A-liigaan"

Maajoukkueen Onni Valakari ja Lucas Lingman ovat yhtä mieltä siitä, että valmistautuminen tiukkaan Nations League -rupeamaan on sujunut hyvin.

Onni Valakari Huuhkajien harjoituksissa

Onni Valakari Huuhkajien harjoituksissaKuva: Ⓒ Riku Laukkanen / SPL /Riku Laukkanen / SPL

3.6.2022 klo. 23:40

Leirin kalenterissa on neljä peliä 11 päivässä.

- Jätkät näyttävät valmiilta ja motivoituneilta, Valakari kommentoi.

Valakari ei ollut mukana maaliskuun leirillä, joten edellisistä maajoukkuepeleistä oli vierähtänyt jo hetki. Lingman sen sijaan oli leirillä mukana debytanttina, ja avasi maaottelusaldonsakin Slovakiaa vastaan.

- Varmaan kaikki viime vuosina maajoukkueen mukaan tulleet voivat samaistua, että on ollut kyllä tosi helppoa tulla maajoukkueen mukaan. Yhteishenki on ollut tosi hyvä, ja maajoukkueeseen on ollut kiva tulla. 

Kaksikon tavoitteet Nations Leaguessa ovat korkealla. 

- Tavoitteet ovat voittaa B-liigan lohko ja nousta sinne A-liigaan. Se on yhteinen tavoite, Lingman paaluttaa.

-  Tärkeintä on saada hyvä startti kotona Bosniaa ja Montenegroa vastaan. Sen jälkeen kaikki on mahdollista, Valakari komppaa.

Vaikka Nations Leaguessa ei kyse olekaan virallisista arvokisakarsinnoista, on kyse silti virallisesta kilpailusta, jossa maajoukkueet pelaavat parhailla pelaajillaan pääsystä A-liigaan. Lisäksi oman lohkonsa voittaminen antaisi vähintään varman paikan EM-jatkokarsinnoissa. 

- Kilpailullisia pelejä on aina kiva pelata. Jokainen futaaja haluaa voittaa, kun on mahdollisuus siihen, Valakari summaa. 

Olympiastadionin vuonna 2015 alkaneen remontin ja koronapandemian jälkeen on vierähtänyt peräti seitsemän vuotta siitä, kun Huuhkajat viimeksi pelasi Stadikalla kesäpelin suuren yleisömäärän edessä. Molemmat pelaajat odottavat tätä kokemusta innolla.

- Pikkupojasta asti olen ollut katsomassa itse pelejä Stadikalla. Siitä asti olen unelmoinut siitä hetkestä, että pääsisi Huuhkaja-paidassa kentälle sinne. Toivottavasti se toteutuu nyt, Lingman päättää. 

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit