UEFA Super Cupissa käytössä uusi puoliautomaattinen paitsioteknologia

Mestarien liigan voittaja Real Madrid ja Eurooppa-liigan voittaja Eintracht Frankfurt kohtaavat UEFA Super Cupissa Helsingin Olympiastadionilla keskiviikkona 10.8.

Olympiastadion ylhäältä kuvattuna Suomen ja Ranskan välisessä MM-karsintaottelussa.

Olympiastadionilla pelattavassa UEFA Super Cupissa tehdään historiaa.Kuva: Ⓒ SPL /Riku Laukkanen

4.8.2022 klo 10:37

Ottelussa on käytössä ensimmäistä kertaa ikinä puoliautomaattinen paitsioteknologia (Semi-Automated Offside Technology). Teknologiaa tullaan käyttämään myös tulevalla kaudella Mestarien liigassa. Myös FIFA on ilmoittanut, että puoliautomaattinen paitsioteknologia on käytössä marraskuussa alkavassa MM-lopputurnauksessa.

- UEFA etsii jatkuvasti uusia teknologisia ratkaisuja, jotka kehittävät peliä ja tukevat erotuomareiden työtä. Tämä innovatiivinen järjestelmä mahdollistaa sen, että VAR voi tehdä päätöksiä paitsioista nopeasti ja entistä tarkemmin, UEFA:n erotuomaripäällikkö Roberto Rosetti sanoo.

Uusi teknologia pohjautuu erikoiskameroihin, jotka pystyvät seuraamaan 29 eri kohtaa pelaajan kehossa. Järjestelmää on testattu yhteensä 188 kertaa vuodesta 2020 lähtien.

Michael Oliver tuomitsee ottelun

UEFA:n erotuomarikomitea on valinnut englantilaisen Michael Oliverin UEFA Super Cupin erotuomariksi. 37-vuotias Oliver on toiminut kansainvälisenä erotuomarina vuodesta 2012 lähtien ja toimii erotuomarina säännöllisesti UEFA:n seurajoukkuekilpailuissa sekä maaotteluissa.

Oliverin avustavina erotuomareina toimivat englantilaiset Stuart Burt sekä Simon Bennett. Liettualainen Rumšas Donatas on ottelun neljäs erotuomari. Videoerotuomarina (VAR) toimii puolalainen Tomasz Kwiatkowski, jota avustavat hänen maanmiehensä Bartosz Frankowkski sekä Tiago Bruno Lopes Martins Portugalista.

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit