Maajoukkueet

U19-tyttöjen kenraaliharjoitus päättyi niukkaan tappioon

Pikkuhelmarit matkustaa Saksaan huomenna perjantaina. Suomi ja emäntämaa pelaavat EM-lopputurnauspaikasta tiistain ottelussa, joka alkaa kello 15:00 Suomen aikaa – Saksa striimaa ottelun suorana.

TU19_avaus_VJS

U19-tytöt joutui taipumaan VJS:lleKuva: Ⓒ Kalevi Hämäläinen /SPL

7.4.2022 klo. 21:23

U19-tytöt (2003 ja myöhemmin syntyneet) taipui VJS:n P15-joukkueelle Talin hallissa pelatussa harjoitusottelussa. Vantaalaisten 3–2-voittoon päättynyt kamppailu oli Pikkuhelmareille viimeinen testi ennen ensi viikon EM-jatkokarsintaa. Suomen maaleista vastasivat Ella Koivu ja Sofia Määttä.

Päävalmentaja Arttu Pitkäkangas toteaa, että 90-minuuttinen VJS:aa vastaan oli Saksa-peliin valmistautumisen kannalta erinomainen kokemus. Tappio harmitti päävalmentajaa, mutta monet joukkueen tavoitteista täyttyivät Talin iltapäivässä.

– VJS oli juuri sopiva vastus meille, ja ottelu palveli meitä paljon. Saimme aikaan useita vastaiskuja ja loimme niillä uhkaa. Hyökkäyspelimme parani paljon toiselle jaksolle – ensimmäisellä puoliajalla meillä olisi pitänyt olla enemmän malttia, Pitkäkangas toteaa.

– Meillä oli kenttä täynnä onnistujia, ja myös yksilötasolla tuli paljon onnistumisia. Kaikilla oli valtava halu näyttää osaamistaan ja taistella paikastaan Saksa-ottelun avauksessa. Avaus on vielä auki, sillä meillä on tosi paljon hyviä vaihtoehtoja. Se on positiivinen ongelma.

Suomi nousi ottelussa tasoihin 0–2-takaa-ajoasemasta, ja joukkueella oli hyvät saumat lisämaaleihin. Päävalmentaja korostaa, että Saksaa vastaan viimeistelyn tulee olla tehokkaampaa, mikäli Pikkuhelmarit mielii EM-kisoihin.

– Meillä oli tänään tilaisuus voittaa ottelu, Saksaa vastaan meidän täytyy käyttää se. Lähdemme Saksa-otteluun altavastaajana, mikä sopii meille mainiosti. Tähtäämme nyt täysillä tiistaihin – puramme VJS-ottelun heti illalla ja etsimme asiat, joissa meidän täytyy parantaa.

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit