U19-tytöt taistelee EM-kisapaikasta Saksaa vastaan

U19-tytöt (2003 ja myöhemmin syntyneet) pelaa tiistaina EM-kisapaikasta kohdatessaan Saksan Düsseldorfissa. Ottelun voittaja etenee kesällä Tshekissä järjestettävään EM-lopputurnaukseen.

U19-tytöt kohtaa Saksan EM-karsintaottelussa.Kuva: Ⓒ SPL

11.4.2022 klo 22:49

Alun perin Suomen ja Saksan lohkossa pitivät pelata myös Venäjä ja Valko-Venäjä, mutta maat suljettiin pois kansainvälisistä kilpailuista Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Näin ollen Suomi ja Saksa ratkaisevat keskenään EM-kisapaikan.

Suomella on kova haaste, sillä Saksa on kuusinkertainen ikäluokan Euroopan mestari ja kaksissa edelliskisoissa se on voittanut hopeaa. Suomi pääsee kuitenkin erinomaisista lähtöasetelmista otteluun, sillä joukkue on ollut pitkään yhdessä ja saanut valmistautua otteluun rauhassa.

- Meillä on ollut ainutlaatuisen pitkä valmistautuminen yhteen peliin ja olemme tehneet kaiken ollaksemme valmiita peliin. Kaikki on mennyt erinomaisesti ja joukkueella on harjoituksissa ollut erittäin hyvä fokus, mutta samalla näkynyt hymy huulilla, Suomen päävalmentaja Arttu Pitkäkangas kertoo joukkueen valmistautumisesta.

Suomi on analysoinut Saksan tarkkaan ja tietää mitä tuleman pitää. Pitkäkangas katsoo kohti ottelua luottavaisena.

- Tiedämme Saksasta kaiken olennaisen. Olemme käyneet läpi miten eliminoimme heidän vahvuuksiaan ja meillä on tarkasti tiedossa heidän heikkoutensa. Kaikista tärkeintä on kuitenkin se, että pelaamme omilla vahvuuksillamme ja heittäydymme peliin ensimmäisestä sekunnista lähtien. Nyt vain odotetaan H-hetkeä ja sitten kaasu pohjaan. Haluan, että nautimme jokaisesta sekunnista kentällä. Sitä on tehty ja se on näkynyt harjoituksissa.

Olosuhteet Saksassa ovat olleet ensiluokkaiset. Joukkue on päässyt harjoittelemaan hyvin ja Pitkäkankaalla on käytössään koko pelaajisto.

- Alkuleiristä oli pieniä kysymysmerkkejä terveystilanteen kanssa, mutta nyt kaikki ovat käytettävissä. Täällä on upeat puitteet ja kaikki on toiminut erinomaisesti. Työ on nyt tehty ja olemme todella hyvin valmistautuneet. Olen erittäin luottavainen siihen työhön mitä olemme tehneet ja pelaajat ovat valmiina, Pitkäkangas toteaa luottavaisena.

Suomen kapteeni Tea Heininen odottaa ottelua keskittyneen luottavaisena. Vastustaja on tutkittu tarkkaan ja joukkueessa on hyvä tunnelma.

- Odotukset ovat korkealla. Tätä varten kaikki ovat täällä ja seurapuolella painaneet hommia. Olemme katsoneet Saksan tarkkaan ja tiedämme heidän heikkoutensa, Heininen valottaa.

- Saksa on erittäin vahva ja tosi hyökkäyspainotteinen joukkue. He hyökkäävät monipuolisesti ja heillä on hyviä yksilöitä. Meidän täytyy iskeä heidän heikkouksiinsa ja puolustaa tarkkaan pitäen oma pää puhtaana, ettei omissa soi. Ja meidän pitää pystyä käyttämään omat paikkamme, Heininen jatkaa.

Suomen ja Saksan välinen ottelu pelataan Paul-Janes Stadionilla Düsseldorfissa kello 15.00 alkaen. Saksan jalkapalloliitto esittää ottelun suorana lähetyksenä verkkosivuillaan.

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit