Maajoukkueet

U19-tytöt päättää Portugalin turnauksen emäntämaata vastaan

Tiistain ottelu alkaa kello 13:00 ja näkyy suorana Canal 11 -kanavalla – kanavan kuukausitilaus maksaa 5,99 euroa, mutta ensimmäisen kuukauden tilauksen voi ostaa eurolla (koodi: CANAL11_1EUR).

Suomi on sekä voittanut että hävinnyt yhden ottelun Portugalin turnauksessa.

Suomi on sekä voittanut että hävinnyt yhden ottelun Portugalin turnauksessa.Kuva: Ⓒ Kalevi Hämäläinen /SPL

5.9.2022 klo. 17:42

U19-tytöt (2004 ja myöhemmin syntyneet) pelaa huomenna tiistaina Portugalin turnauksen viimeisen ottelunsa. Avauspelissään Pikkuhelmarit kärsi Itävallalle 2–3-tappion, mutta lauantaina Suomi kukisti Tanskan lukemin 1–0. Suomen maaleista ovat toistaiseksi vastanneet kahdesti Itävaltaa rankaissut Oona Sevenius sekä Tanskan upottanut Liina Tervo.

– Palautuminen Tanska-pelin jälkeen on sujunut erinomaisesti. Pidimme eilen osittaisen vapaapäivän ja halusimme saada ajatukset pois jalkapallosta. Eilen illalla aloitimme valmistautumisemme Portugali-otteluun ja tänään aamupäivällä vedimme leirin viimeisen harjoituksemme, päävalmentaja Arttu Pitkäkangas sanoo.

– Meille on selkeää, missä haluamme parantaa niin puolustus- kuin hyökkäyspelin suhteen – teemme illalla vielä viimeiset viilaukset ennen päätösmatsia. Terveystilanteemme on erittäin hyvä, ja kaikki pelaajat ovat käytettävissämme. Tulemme tekemään avaukseemme jonkin verran muutoksia.

Portugali on ollut kotikentällään vakuuttava, ja joukkueen tilillä on kaksi voittoa. Emäntämaa voitti Tanskan 2–0 ja Itävallan 1–0, joten joukkue on pitänyt maalinsa puhtaana reilut 180 minuuttia. Pitkäkankaan mukaan Portugali on ollut hyvä paitsi tuloksellisesti myös pelillisesti.

– Portugali on varsin erilainen kuin mihin on aikaisempina vuosina totuttu. He ovat vaihtaneet päävalmentajaansa ja ottaneet isoja askelia eteenpäin. He ovat pelanneet vakuuttavasti tässä turnauksessa, eivätkä voitot ole tulleet vahingossa. Kun parannamme etenkin pallollisen vaiheen toimintojamme, voitto on ehdottomasti otettavissa, Pitkäkangas sanoo.

– Ottelusta tulee varmasti kova, kuten aiemmatkin pelit olivat. Haluamme päättää turnauksen voittoon ja pitää maalimme puhtaana myös Portugalia vastaan – he ovat myös vahvoja erikoistilanteissa, ja olemme käyneet tarkasti läpi, kuinka hoidamme ne kuten Tanskaakin vastaan. Tämä on viimeinen pelimme ennen EM-karsintoja, ja tavoitteenamme on pelata turnauksen paras ottelumme.

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit