U19-tytöt nimetty lokakuun EM-karsintaturnaukseen

Skotlannissa pelattavan EM-karsintaturnauksen kolme parasta maata etenee keväällä 2023 pelattavaan EM-jatkokarsintaturnaukseen. Palloliitto selvittää mahdollisuutta otteluiden striimaamiseen.

Pikkuhelmarit juhli voittomaalia kesäkuun Islanti-ottelussa.Kuva: Ⓒ Kalevi Hämäläinen /SPL

21.9.2022 klo 13:47

U19-tytöt (2004 ja myöhemmin syntyneet) aloittaa EM-karsinnat tasan kahden viikon päästä. Päävalmentaja Arttu Pitkäkangas nimesi karsintoihin joukkueen, joka lähtee jahtaamaan jatkokarsintapaikkaa – vastaan asettuvat Sveitsi, Skotlanti sekä Espanja.

– Muutamalla pelaajallamme on valitettavasti loukkaantumisia – Nanna Leivonen, Lilli Halttunen, Claudia Palosaari ja Veera Keto eivät ole käytettävissämme. Onneksemme saamme Inka Sarjanojan takaisin. Muuten ryhmä on lähes sama kuin Portugalin turnauksessa, mikä on todella hyvä juttu, Pitkäkangas sanoo.

– Uutena pelaajana mukaan nousi Jutta Angeria. Jutta kilpaili vahvasti paikasta Portugalin turnaukseen, ja nyt hän tulee vahvistamaan joukkuettamme. Hän on esiintynyt seurajoukkueessaan todella vakuuttavasti – Jutta on erittäin nopea ja kykenee etenemään boksiin sekä luomaan maalipaikkoja.

Portugalin turnaus järjestettiin elo-syyskuussa, ja Pikkuhelmarit pelasi maaottelut Itävaltaa, Tanskaa ja emäntämaata vastaan. Tuloksena oli kaksi voittoa sekä yksi tappio – Pitkäkankaan mukaan joukkueen pelaaminen otti isoja harppauksia turnauksen aikana.

– Pelin kehittyminen on kriittisen tärkeää karsintojen osalta. Parannettavaa on yhä, ja haluamme luonnollisesti pelata karsinnoissa vielä paremmin. Joukkueessa on erittäin hyvä ilmapiiri, ja turnausvoitto lisäsi itseluottamustamme entisestään. Meidän ei tarvitse tehdä isoja muutoksia, mutta muutamia juttuja täytyy vielä viilata.

Viime keväänä U19-tytöt jäi kirvelevän lähelle kisapaikkaa, mutta Saksa kaatoi Pikkuhelmarit rangaistuspotkuilla EM-jatkokarsinnassa. Pitkäkangas korostaa, että joukkue etenee kohti tavoitteitaan ottelu kerrallaan.

– Lähdemme voittamaan jokaista ottelua, ja avausmatsi Sveitsiä vastaan on heti erittäin tärkeä. Sveitsi on alisuorittanut tuloksellisesti, minkä jälkeen he ovat vaihtaneet päävalmentajaa. Uusi valmentaja on todella osaava – heidän pelinsä on muuttunut hieman hänen alaisuudessaan, mutta meillä on tiedossa, mitä on luvassa, Pitkäkangas avaa.

– Meillä on tosi kova lohko, ja on hienoa päästä mittaamaan tasoamme maanosan huippumaita vastaan – Espanjalla on ollut usean vuoden ajan ehkä Euroopan parhaat U19-joukkueet. Olemme osoittaneet, että onnistuessamme voimme voittaa kenet tahansa.

Suomen ottelut (Suomen aikaa):
5.10. 15:00 Sveitsi – Suomi, Edinburgh (Ainslie Park Stadium)
8.10. 13:00 Suomi – Skotlanti, Edinburgh (Ainslie Park Stadium)
11.10. 15:00 Suomi – Espanja, Edinburgh (Falkirk Stadium)

Suomen joukkue (aiemmat seurat Suomessa):
Maija Koota (mv) HJK (EPS)
Kerttu Karresmaa (mv) NJS (HauPa, FC Wimma, ONS, HFA)
Sara Haapala Ilves (HJS)
Jasmin Mansaray HJK
Helmi Perkaus Ilves (MuSa, Nice Futis)
Nette-Nina Hiltunen NJS
Sara Ikonen ONS
Neela Antikainen HPS (HJK)
Daniela Tolonen HPS (lainalla HJK:sta, KäPa)
Matilda Kuusniemi Fishwick FC Honka (HFA, KäPa, PK-35)
Tao Stark JyPK (Jyväskylän Nousu)
Tuuli Viinikka Ilves (HJS)
Liina Tervo PKKU (TuPS)
Sofia Määttä Ilves (Pallo-Iirot)
Jutta Angeria HFA (ONS, OLS)
Noora Juusela FC Honka (PuiU, PK-35)
Pauliina Pirinen JyPK
Oona Sevenius HJK (NJS, RaKe, PK-35 Vantaa)
Elli Seiro FC Honka (EPS)
Inka Sarjanoja ONS

Lisää aiheesta

Etkö löytänyt etsimääsi?

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit