U19-pojat avaa Serbian turnauksen isäntämaata vastaan

Torstain ottelu pyritään näyttämään suorana Palloliiton YouTube-kanavalla. Asiasta tiedotetaan lisää pelipäivänä.

Minihuuhkajat harjoitteli tänään FK Bačkan kotistadionilla.

Minihuuhkajat harjoitteli tänään FK Bačkan kotistadionilla.

21.9.2022 klo 20:26

U19-pojat (2004 ja myöhemmin syntyneet) matkusti maanantaina muutaman ylimääräisen mutkan kautta Serbian Suboticaan. Edessä on kovatasoinen U19-turnaus – isäntämaan ja Suomen lisäksi turnaukseen osallistuvat Euroopan kärkimaihin kuuluvat Portugali ja Ranska.

– Ensimmäinen lentomme oli myöhässä, minkä takia emme ehtineet Belgradin jatkolennolle. Pääsimme vasta keskellä yötä perille Suboticaan. Siihen nähden asiat ovat erittäin hyvin, päävalmentaja Peter Lundberg toteaa.

Kaikki turnaukseen nimetyt 22 pelaajaa ovat terveitä, ja tiistain sekä keskiviikon harjoituksemme ovat onnistuneet. Usein matkapäivän jälkeiset treenit voivat olla vähän ”ruosteiset”, mutta nyt meno oli yllättävänkin raikasta. Olemme käyneet läpi hyökkäys- ja puolustuspelimme perusteita – pelaajat ovat suoriutuneet todella hyvin, Lundberg kiittelee.

Serbian turnaus pelataan tiiviillä ottelutahdilla. Suomi kohtaa torstaina Serbian, lauantaina Ranskan ja maanantaina Portugalin.

– Otteluiden välillä on vain yksi palautumispäivä – senkin takia tulemme käyttämään koko kokoonpanoamme laajasti. Päätavoitteemme on valmistautua täällä marraskuun EM-karsintoihin. Tämä turnaus tarjoaa pelaajille erinomaisen mahdollisuuden näyttää osaamistaan Euroopan huippumaita vastaan, Lundberg muistuttaa.

– Serbia tarjoaa meille hyvän mittarin avausvastustajana. He ovat vahvempia hyökkäys- kuin puolustussuuntaan, ja meidän täytyy puolustaa tarkasti. Uskon, että löydämme keinoja iskeä heidän heikkouksiinsa.

Marraskuun EM-karsintaturnaus pelataan Kroatiassa – isäntien lisäksi Suomi taistelee kahdesta jatkokarsintapaikasta Israelin ja Färsaarten kanssa. EM-karsinnoissa otteluiden välillä on kaksi palautumispäivää, joten turnauksen luonne on senkin takia erilainen kuin Serbiassa.

– Esimerkiksi hyökkäyserikoistilanteiden emme voi käyttää ihan kaikkia variaatioitamme täällä, koska tulevat EM-karsintavastustajamme seuraavat näitä pelejä tarkasti. Toki harjoituksissa voimme opetella hyökkäysmallejamme ja etsiä pelaajille parhaita rooleja vähän vapaammin, Suomen erikoistilanteista vastaava valmentaja Teemu Eskola avaa.

Suomen ottelut (Suomen aikaa):
To 22.9. 18:00 Serbia – Suomi, Subotica City Stadium
La 24.9. 17:00 Ranska – Suomi, Senta
Ma 26.9. 16:00 Suomi – Portugali, Kula

Lauantain ja maanantain otteluista ei ole näillä näkymin luvassa livelähetyksiä.

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Kaikki some-tilimme

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit