U19-pojat aloittaa EM-karsinnat keskiviikkona

Kello 13:00 alkava Israel-ottelu näkyy suorana Palloliiton YouTube-kanavalla. Karsintaturnauksen kaksi parasta maata sekä karsintojen paras lohkokolmonen etenevät keväällä 2023 pelattavaan EM-jatkokarsintaturnaukseen.

Suomen joukkue EM-karsinnoissa.

Suomen joukkue EM-karsinnoissa.

15.11.2022 klo 16:17

U19-pojat (2004 ja myöhemmin syntyneet) matkusti sunnuntaina Kroatiaan, ja joukkue on ehtinyt harjoitella paikan päällä pari kertaa. EM-karsinta-avaus on edessä jo huomenna keskiviikkona, kun vastaan asettuu Israel.

– Eilen harjoittelimme puolustuspeliämme, ja tänään kävimme läpi hyökkäyspään asioita. Kaikki pelaajat ovat pelikunnossa, joten meillä on hyvät lähtökohdat huomiseen. Meillä on huomenna lyhyt palaveri, mutta muuten olemme valmiita avauspeliin, päävalmentaja Peter Lundberg sanoo.

Minihuuhkajat valmistautui karsintoihin Serbiassa, jossa joukkue pelasi kolme kovatasoista maaottelua. Vaikka Suomi koki tappiot isäntämaalle, Ranskalle ja Portugalille, lähtee ryhmä karsintoihin luottavaisin mielin. Minihuuhkajat esiintyi edukseen etenkin Portugali-ottelussa, joka toimi karsintojen kenraaliharjoituksena.

– Turnauksesta jäi ihan hyvä maku. Pelit olivat tosi kovia, ja opimme niistä paljon. Joukkueemme näki siellä, kuinka hyviä Euroopan huippumaat ovat. Erikoistilanteet tuottivat meille turnauksessa ongelmia, ja päästimme niistä liikaa maaleja. Niissä pitää parantaa – muuten puolustimme mielestäni hyvin, Jesse Kilo kertoo.

Serbiaa vastaan osunut Kilo pelaa tällä hetkellä vahvaa kautta Saksassa. Tammikuussa 2020 KäPa:sta HSV:n organisaatioon siirtynyt Kilo on pelannut lähes täydet minuutit hampurilaisseuran U19-joukkueessa – monipuolinen hyökkäyspään pelaaja teki puolitoista viikkoa sitten debyyttinsä HSV:n reservijoukkueessa.

– Alkukausi on ollut positiivinen, kun olen saanut paljon vastuuta ja pelit ovat menneet hyvin. Olen pelannut kaikissa matseissa hyökkäävänä keskikenttänä – tykkään pelata siinä, kun pääsen osallistumaan peliin enemmän kuin kärjessä. Harjoittelen yleensä alkuviikolla reservijoukkueen kanssa ja vedän U19-joukkueen kanssa peliin valmistavat treenit.

Israelia ei ole nähty vuosikymmeniin miesten arvokisoissa, mutta maan A-maajoukkueen tulevaisuus näyttää erittäin lupaavalta. Israel sijoittui toiseksi kesän U19-EM-lopputurnauksessa, ja peräti kymmenen hopeajoukkueen pelaajista oli 2004 syntyneitä. Viisi heistä on mukana karsintaryhmässä.

– Israel on panostanut juniorimaajoukkueisiin paljon, ja vastus on kovempi kuin moni uskookaan. Vastustaja on kurinalainen, hyvin organisoitu ja vaikeasti voitettava. Nämä pelit ratkeavat usein erikoistilanteisiin, ja meidän tulee onnistua niissä hyvin – toivottavasti opimme Serbian turnauksesta, Lundberg toteaa.

– Odotan innoissani ensimmäistä karsintapeliämme. Uskon, että pelistä tulee kovaa taistelua. Israelin pelaajat ovat aggressiivisia kaksinkamppailuissa, ja meidän täytyy olla niissä vahvoja, jotta meillä on mahdollisuudet voittoon. Saamme varmasti hyvän tuloksen, kun luotamme omaan tekemiseemme, Kilo päättää.

Suomen ottelut (Suomen aikaa):
ke 16.11. 13:00 Suomi – Israel, Karlovac (Branko Čavlović-Čavlek)
la 19.11. 13:00 Kroatia – Suomi, Zagreb (Sport Centre Rudes)
ti 22.11. 13:00 Färsaaret – Suomi, Karlovac (Branko Čavlović-Čavlek)

Kaikki pelit näkyvät suorana Palloliiton YouTube-kanavalla. Muiden karsintalohkojen tulokset löytyvät täältä.

Jesse Kilo

Jesse Kilo

Lisää aiheesta

Seuraa meitä

Liity postituslistalle

Saat alennuksen Huuhkajien ja Helmareiden ottelulipuista. Lisäksi saat etuosto-oikeuden Huuhkajien ottelulippuihin sekä etuja Maajoukkueen verkkokauppaan.

Postituslistalle liittyminen

Pääyhteistyökumppanit